EUROLYGA 2023

Pabėgęs informatorius rėžė dar smarkiau: „Aš sunaikinsiu visą Rusijos olimpinį sportą“

Buvęs Maskvos antidopingo laboratorijos vadovas Grigorijus Rodčenkovas pagrasino Rusijos sporto elitui, kad turi naujų kompromituojančių duomenų, kurie gali suduoti dar stipresnį smūgį Rusijos olimpiniam judėjimui. Taip teigia Rusijos televizija NTV, parengusi interviu per skaipą su į JAV pabėgusiu Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) informatoriumi.

 G.Rodčenkovas vadovavo Maskvos antidopingo laboratorijai.
 G.Rodčenkovas vadovavo Maskvos antidopingo laboratorijai.
 G.Rodčenkovas vadovavo Maskvos antidopingo laboratorijai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 G.Rodčenkovas vadovavo Maskvos antidopingo laboratorijai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 2, 2017, 10:27 PM

Rusijoje G.Rodčenkovas laikomas kaltu dėl visų šalies olimpiečius ištikusių bėdų, nes remiantis jo pateiktais duomenimis iš rusų jau atimta 11 medalių, iškovotų 2014 metais Sočio olimpiadoje, taip pat diskvalifikuota visam gyvenimui apie 20 sportininkų.

„Aš padarysiu taip, kad turėsiu 100 mėginių ir sunaikinsiu visą Rusijos olimpinį sportą artimiausiems penkeriems metams“, – šaltinis pateikia tokius G.Rodčenkovo žodžius.

2015 metais G.Rodčenkovas buvo atleistas iš Maskvos antidopingo laboratorijos vadovų, o 2016 metų sausį baimindamasis dėl savo gyvybės jis pabėgo į JAV ir tapo WADA informatoriumi. Amerikoje jį saugo FBI, jis neduoda interviu žurnalistams, tačiau viena sjų prakalbino informatorių per skaipą.

NTV pateikė ir daugiau skambių G.Rodčenkovo citatų.

„Kova su dopingu man visiškai dzin. Kas mane siutina, tai žmonės, kurie visai neįsivaizduoja, kas yra kova dopingu, kurie neatliko nė vienos analizės, nesišlapino krauju, nenubėgo nė vieno kilometro, kurie yra niekas, bet pradeda skelbti fundamentalius manifestus“, – kalbėjo G.Rodčenkovas.

NTV teigimu, jis prisipažįsta, kad tyčia kenkia Rusijai.

„Teisingai rašo užsienio spauda, kad aš esu baisus žmogus ir pardaviau dūšią. Bet kadangi įvykiai klostosi daugmaž reikalinga linkme, tai mano kaina auga, nepaisant to, kad mano biudžetas išeikvotas“, – cituojamas G.Rodčenkovas.

Rusijoje dedamos pastangos parodyti G.Rodčenkovą kaip psichiškai nesveiką žmogų ir tuo remiantis pasėti abejones dėl jo teiginių.

Rusijoje jam iškeltos bylos ir išduotas arešto orderis.

Rusijai gresia pašalinimas iš 2018 m. Pjongčango žiemos olimpinių žaidynių. Sprendimą dėl to Tarptautinis olimpinis komitetas priims gruodžio 5-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.