EUROLYGA 2023

Lietuvos moterų rankinio taurės pusfinalyje staigmenų neužfiksuota

Lietuvos rankinio federacijos (LRF) moterų taurės pusfinaliuose šeštadienį staigmenų užfiksuota nebuvo. Pergales, kaip ir tikėtasi, iškovojo dvi sezono lyderės – Kauno rajono „Garliava-SM Cascada“ ir Kauno „Acme-Žalgiris“.

 Moterų rankinis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Moterų rankinis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-02-17 23:20, atnaujinta 2018-02-18 04:39

Daugiau intrigos buvo pirmajame mače, kuriame susitiko „Garliava-SM Cascada“ ir Vilniaus „Eglė-Šviesa-SM Tauras“. Vilnietės metė rimtą iššūkį moterų lygos čempionėms iš Garliavos. Pirmame kėlinyje garliavietėms pavyko atitrūkti (8:4), tačiau tos persvaros jos ilgai neišlaikė ir 25-ąją rungtynių minutę priekyje jau buvo „Eglė-Šviesa-SM Tauras“ (13:12). Paskutines kėlinio minutes kur kas drausmingiau sužaidė „Garliava-SM Cascada“ ir po pirmo kėlinio pirmavo 16:13.

Antro kėlinio metu Kauno rajono merginos jau varžovių arčiau neprisileido ir sužaidusios kur kas rezultatyvesnį kėlinį šventė pergalę rezultatu 37:32.

Kauno rajono komandai Kamilė Bušaitė pelnė 8 įvarčius, Laima Bernatavičiūtė – 7, Karolina Sparnauskaitė, Gabija Kleizaitė, Evelina Dževerakaitė ir Emilė Aglinskaitė – po 5.

Vilniaus ekipoje Aušra Šponė pasižymėjo net 14 kartų, Rita Repečkaitė – 6, Auksė Sviderskienė – 3, Greta Makovskytė, Rasa Mikalonytė ir Gabrielė Pereklytė – po 2.

Kur kas lengviau su savo užduotimis pusfinalyje susitvarkė „Acme-Žalgirio“ merginos. Taurės laimėtojų titulą ginančios kaunietės užtikrintai 42:17 nugalėjo Alytaus SRC „Margirio-LJR“ ekipą.

Alytaus komanda šioms taurės rungtynėms pasikvietė į savo sudėtį nemažą dalį Lietuvos jaunių rinktinės narių, tačiau ir jos nepadėjo stipriau pasipriešinti žalgirietėms. Jau po pirmo kėlinio kaunietės pirmavo 20:7. Antrasis kėlinys jau tebuvo formalumas ir per jį Kauno komanda savo pranašumą tik dar labiau padidino.

Nugalėtojoms Simona Kazlauskaitė ir Audinga Kniubaitė pelnė po 6 įvarčius, Austėja Narauskaitė – 5, Martyna Vaitkutė ir Inesa Verbovik – po 4.

Alytaus ekipai Gabija Gaidytė pelnė 4 įvarčius, Karolina Čekuolytė – 3, Eimantė Zenkovaitė, Austėja Rimkutė ir Paulina Vaitkevičiūtė – po 2.

Sekmadienį 13.30 val. Alytuje vyks finalas, kur susitiks „Garliava-SM Cascada“ ir „Acme-Žalgiris“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.