EUROLYGA 2023

Šiaulių žolės riedulio komanda Čekijoje iškovojo pergalę ir patyrė nesėkmę

 

 Žolės riedulys salėje.<br> zoles-riedulys.lt nuotr.
 Žolės riedulys salėje.<br> zoles-riedulys.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 24, 2018, 10:34 AM, atnaujinta Feb 24, 2018, 10:35 AM

Šiaulių „Gintra-Strektė-Universitetas“ Europos moterų uždarų patalpų žolės riedulio klubų čempionių taurės II diviziono čempionatą Čekijos sostinėje Prahoje pradėjo pergale ir pralaimėjimu. Pirmose rungtynėse Lietuvos čempionės 6:2 (3:1) nugalėjo „Mladost“ (Kroatija) ekipą.

Kroatės pirmosios pasižymėjo jau 2-ą min., bet į šį taiklų smūgį buvo atsakyta net penkiais įvarčiais. 8-ą, 14-ą ir 21-ą min. pasižymėjo šiauliečių kapitonė Jūratė Juodytė, o 11-ą ir 22-ą min. – Kotryna Čaikauskaitė.

„Mladost“ skirtumą sušvelnino 27-ą min., o tašką rungtynėse 32-ą min. padėjo Erlanda Nomeikaitė.

Deja, mačas su „Slavia“ (Čekija) Šiaulių komandai susiklostė ne taip sėkmingai – po atkaklios kovos teko pripažinti varžovių pranašumą 2:4 (1:2).

Čekės pirmosios pelnė du įvarčius 5-ą ir 15-ą min., tačiau 19-ą min. rezultatą sušvelnino Kristina Poškutė. Po pertraukos jau 22-ą min. „Slavia“ susigrąžino dviejų įvarčių persvarą, bet 31-ą min. intrigą į rungtynes vėl sugrąžino E. Nomeikaitė. Nervingoje mačo pabaigoje rezultatas galėjo pakrypti į bet kurią pusę, bet pasižymėti pavyko tik čekėms, 38-ą min. įtvirtinusioms savo pranašumą.

Lietuvės po pirmos dienos turi 6 taškus ir A grupėje užima antrą vietą.

Pirmą etapą „Gintra-Strektė-Universitetas“ baigs dvikova su „Ards Ladies“ (Airija) komanda ir pergalės atveju užsitikrintų teisę tęsti kovą dėl kelialapio į elito divizioną stipriausiųjų ketverte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.