EUROLYGA 2023

Jaunieji kiokušin karatė kovotojai stebino nokdaunais

2018 metų Lietuvos kiokušin karatė jaunių (iki 18 metų) čempionate favoritai įrodė, kad neatsitiktinai iš jų yra daug tikimasi, tačiau specialistus nustebino itin didelis anksčiau laiko dėl vieno iš sportininkų sėkmingų veiksmų pasibaigusių kovų kiekis.

 Kiokušin karatė kovos<br> A.Barzdžiaus nuotr.
 Kiokušin karatė kovos<br> A.Barzdžiaus nuotr.
 Kiokušin karatė kovos<br> A.Barzdžiaus nuotr.
 Kiokušin karatė kovos<br> A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 14, 2018, 7:57 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 8:01 PM

„Ippon“ vertinamais veksmais šių metų čempionate baigėsi apie du trečdalius kovų, nors jaunieji atletai kovoja vilkėdami šalmus, draudžiami pilno kontakto smūgiai į galvą.

„Tikrai buvo labai daug „Ippon“, netikėtai daug, – sutiko Lietuvos jaunių rinktinės treneris Andrius Macijauskas. – Jauniai pirmaisiais metais po perėjimo iš jaunučių amžiaus grupės ir dar po metų labai keičiasi. Pradėjo matytis vyresniųjų ryškus fizinis pranašumas, kuris ir lėmė tokias kovų baigtis. Tikriausiai ambicingus sportininkus motyvuoja nauji iššūkiai, jie rimtai dirba, todėl ir tokie rezultatai.“

Tačiau įtakos, be abejo, turi ir gerai įvaldyta kovos technika.

„Kiokušin karatė taisyklės yra griežtos, rimtos, tad bendrai nokdaunai nestebina. Tik keista, kad jų buvo net ir finaluose, į kuriuos patenka lyg ir apylygūs priešininkai. Na, favoritai, lyderiai kartais tiesiog yra pranašesni už konkurentus. Mūsų jaunių čempionate Paulius Žimantas visas kovas laimėjo anksčiau laiko, tačiau jis juk ir Europos čempionate tapo nugalėtoju“, – svarstė A. Macijauskas.

Šių metų čempionate, anot trenerio, favoritai, jau iškovoję pergalių ir tarptautinėje arenoje, pateisino savo vardą. Minėtasis 2017 m. Europos čempionas P. Žimantas buvo neprilygstamas svorio kategorijoje virš 80 kg, niekas neprilygo ir Senojo žemyno vicečempionams Sergejui Zemlianskiui („Shodan“; iki 60 kg) bei Žygimantui Šniaukui („Shodan“; 70-75 kg). Tik 2017-ųjų Europos čempionato bronzos medalio laimėtojai Godai Klapatauskaitei šių metų Lietuvos čempionatas nebuvo sėkmingas.

Lietuvos rinktinės treneris gerų žodžių negailėjo ir kitiems čempionams. Europos jaunučių čempionu tapęs Lukas Simonenka („Tori“) tvirtai laimėjo 75-80 kg svorio kategorijos varžybas, savotišku čempionato atradimu A. Macijauskas pavadino merginų svorio kategorijoje virš 65 kg triumfavusią Ievą Budrytę („Shodan“).

„Ši mergina buvo nematyta, negirdėta, bet pernai laimėjo Lietuvos taurę, o šiemet gražiai įveikė visas varžovas ir tapo šalies čempione“, – sakė treneris.

Lietuvos čempionų titulus šiemet taip pat pelnė Kotryna Mickūnaitė („Energijos smūgis“; iki 50 kg), Brigita Šapokaitė („Saulės ženklas“; 50-55 kg), Valentina Kurmin („Ippon“, 55-60 kg), Ugnė Pėlikytė („Shodan“, 60-65 kg), Edvinas Gerasimenka („Shodan“, 60-65 kg) ir Nojus Zakarauskas („Argus“, 65-70 kg).

Visi titulus iškovoję sportininkai pelnė teisę dalyvauti 2018 metų Europos jaunių čempionate, kuris gegužę vyks Vroclave (Lenkija).

„Mūsų favoritai Lietuvos čempionate įrodė, kad yra geros sportinės formos, sugebėjimų neprarado, tad Europos čempionate turėtume sulaukti progų džiaugtis“, – sakė A. Macijauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.