EUROLYGA 2023

Tinklinio salėse – seniai matyta intriga

Savaitgalį Lietuvos vyrų tinklinio čempionate paaiškės finalo dalyviai. Šių metų pusfinalio mačai turėtų būti kaip niekad atkaklūs ir neprognozuojami, nes visos keturios komandos yra išsikėlusios ambicingus tikslus, o ir sudėtys gana lygiavertės.

 Tinklinio čempionate – intriga. <br> A.Staponkaus nuotrauka
 Tinklinio čempionate – intriga. <br> A.Staponkaus nuotrauka
 Tinklinio čempionate – intriga. <br> A.Staponkaus nuotrauka
 Tinklinio čempionate – intriga. <br> A.Staponkaus nuotrauka
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 30, 2018, 10:50 AM, atnaujinta Mar 30, 2018, 10:55 AM

Lietuvos vicečempionė Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysos“ ekipa susitiks su Lietuvos pirmenybėse šiame sezone dar nepralaimėjusia Marijampolės „Sūduva“.

„Į pusfinalį žiūrime labai rimtai. Komanda dirba sunkiai, nuotaika gera. „Sūduva“ yra subrendusi komanda, turinti daug patyrusių žaidėjų ir perspektyvaus jaunimo. Manau, kad jų stiprioji pusė yra centro žaidėjai – Jonas Rakickas ir Lukas Gudas. Marijampolės ekipa taip pat yra gerai paduodanti šuolinį padavimą. Poros nugalėtoją lems mažesnis klaidų skaičius ir didesnis noras laimėti“, – kalbėjo šiauliečių treneris Modestas Strockis.

„Nuotaikos nėra šventinės, bet ką padarysi. Dirbame, ruošiamės. Suprantame, kad laukia atsakingiausios rungtynes šiame sezone. Abi komandos daugmaž viena kitą pažįsta, didelių paslapčių nėra. Kai kurie žaidėjai yra žaidę bendrose komandose. Viską lems tai, kas geriau bus pasiruošę būtent šioms rungtynėms ir kas geriau atliko savo namų darbus. Žinoma, kad šiauliečiams privalumas bus tas, kad antrąsias rungtynes jie žais namie, bet mes kausimės ir ten“, – teigė marijampoliečius treniruojantis Romas Sujeta.

Ne ką mažiau intriguojantis pusfinalis vyks tarp Raseinių „Norvelitos“ ir Kelmės „Etovio“. Kovų Baltijos lygoje užgrūdinta Raseinių ekipa laikoma nežymia favorite, bet sezono eigoje sustiprėjusi „Etovio“ komanda turi savo argumentų ir sieks pradžiuginti savo sirgalius.

„Pasiruošimas vyko pagal planą, treniruočių krūvis atitinka varžybinį, žaidėjų nuotaikos labai geros, taip pat naudingos buvo draugiškos rungtynės su Šiaulių ekipa. Analizavau būsimų varžovų žaidimą ir visą informaciją perteiksiu žaidėjams, o kaip jie susitvarkys, čia yra klausimas. Bet neabejoju ir tikiu savo komanda. Mūsų ekipa patyrusi, visi suprantama pusfinalio kainą, o komandinė atmosfera tokia, kokios pavydėtų bet kuris treneris. Dirbame, prakaituojame, o vėliau analizuojame ir diskutuojame. Manau, jog esame viena tinklinio šeima, – mintimis dalinosi „Etovio“ treneris Arnoldas Barauskas. – Žaidėjų forma yra labai gera, todėl atėjo laikas parodyti, ką nudirbome per visus metus. Džiugu, kad tikriausiai visi žaidėjai galės žaisti“.

A. Barauskas pabrėžė, kad Raseinių ekipa bus poros favorite, nes žaidė Baltijos lygoje, kurioje žaidėjai įgavo daug patirties ir pasitikėjimo savo jėgomis.

„Sunku pasakyti, kas lems laimėtoją. Manau, kad tai lems atskiros tinklinio detalės – mažesnis klaidų skaičius, susitvarkymas su psichologine įtampa, nes fiziškai tiek mes, tiek varžovai esame tikrai gerai pasiruošę“, – pridūrė „Etovio“ treneris.

„Norvelita“ Baltijos čempionato reguliariojo sezono finiše demonstravo gerą formą, todėl ekipos strategas Saulius Matikonis tikisi, kad gerą formą žaidėjai išlaikys iki sezono pabaigos.

„Visą kovo mėnesį turėjome laiko „persijungimui“ iš Baltijos lygos į Lietuvos čempionatą ir pripratimui prie kito kamuolio. Laiko užteko, spėjome sužaisti dvejas ketvirtfinalio rungtynes ir du draugiškus mačus su „Sūduva“. Pasiruošimas vyksta, kaip planuota ir pusfinaliui būsime pasiruošę, – pasakojo S. Matikonis. – Kelmės komanda yra brandi, žaidžianti protingą tinklinį ir branginanti kamuolį. Šiame mieste tinklinis labai mylimas, yra susiformavusi tinklinio kultūra ir dėl to visada malonu varžytis tokioje atmosferoje. Mūsų komandos žaidėjai yra motyvuoti ir susikoncentravę, o kai prie to dar pridedame mėgavimąsi žaidimu, tai turime mūsų sėkmės receptą. Rungtyniausime dvi dienas, o nugalėtoją lems daugybė detalių. Tikiu mūsų komanda“.

Pusfinalio tvarkaraštis:

Šeštadienis.

14.00 Kelmės „Etovis“ – Raseinių „Norvelita“ , J. Janonio g. 11, Kelmė

16.00 Marijampolės „Sūduva“ – Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysa“, Gamyklų g. 1, Marijampolė

Sekmadienis.

13.00 Raseinių „Norvelita“ – Kelmės „Etovis“ , Karpynės g. 2, Gapšių k., Raseinių raj.

Pirmadienis.

17.00 Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ – Marijampolės „Sūduva“ , Gumbinės g. 18A, Šiauliai.

Lietuvos vyrų ir moterų tinklinio čempionatų finalai balandžio 7-8 dienomis vyks Jonavos arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas