EUROLYGA 2023

Naujajame baseine Klaipėdoje – saugiausios plaukimo treniruotės vaikams

Prasidėjusią vasarą Klaipėda pasitinka su visai šaliai svarbiu įvykiu - antradienį miesteatidaromas moderniausias Baltijos valstybėse plaukimo baseinas. 

 Klaipėdoje atidarytas naujas baseinas.<br> Facebook nuotr.
 Klaipėdoje atidarytas naujas baseinas.<br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2018, 2:04 PM, atnaujinta Jun 26, 2018, 2:05 PM

Tai pirmasis olimpinius standartus atitinkantis baseinas Lietuvoje, pastatytas per šalies nepriklausomybės laikotarpį. Pasak jo valdytojų, dar vienas naujojo baseino išskirtinumas - itin saugios sąlygos vaikų plaukimo treniruotėms, kurias užtikrins inovatyvus keičiamo gylio baseino dugnas. 

„Tikimės, kad naujasis Klaipėdos baseinas taps traukos centru ne tik dideles sportines ambicijas turintiems profesionalams, bet ir visiems klaipėdiečiams bei miesto svečiams. Baseine palankiausias sąlygas kursime visiems - kad ir su tėveliais atėjęs keturmetis, ir senjoras, ir poilsiautojas, ir profesionalus plaukikas čia prasmingai praleistų laiką“, - sakė naująjį baseiną valdysiančios įmonės „Infrastruktūra LT“ direktorius Vitalijus Kuodis. 

Klaipėdos baseino ilgis - 50 metrų, jame įrengta 10 plaukimo takelių, taip pat yra unikali 9 metrų gylio nardymo šachta. Baseino vandenį filtruos moderni vandens ir nuotėkų valymo sistema, o dalį energijos poreikių patenkins žaliąją elektrą gaminanti ant baseino stogo įrengta saulės jėgainė. 

Šiame baseine galės būti rengiamos nacionalinio ir tarptautinio lygio varžybos, treniruotis profesionalūs sportininkai ir plaukimo mėgėjai, čia taip pat bus galima žaisti vandensvydį, užsiimti plaukimu su pelekais bei įvairiomis vandens mankštomis, mokytis saugiai nardyti dideliame gylyje. 

Dar viena Klaipėdos baseino inovacija - reguliuojamo aukščio baseino dugnas - leis užtikrinti saugiausias sąlygas vaikų plaukimo treniruotėms. Standartinis 2,5 metro gylio baseino dugnas galės būti pakeltas iki norimo saugaus aukščio, todėl, kad ir kokio amžiaus vaikai treniruotųsi baseine, jie visada kojomis galės pasiekti dugną. 

„Pastarųjų kelerių metų lietuvių sportininkų pergalės olimpinėse žaidynėse ir pasaulio bei Europos čempionatuose paskatino plaukimo kaip sporto šakos atgimimą, tačiau modernus baseinas su šiuolaikinėmis plaukimo priemonėmis turi būti prieinamas ne tik profesionalams, bet ir visuomenės nariams. Plaukimas teikia įvairiapusę naudą bendrai organizmo sveikatos būklei, o dar geriau, kai plaukimo įgūdžio ir vaikai, ir suaugusieji gali įgyti saugioje aplinkoje“, - sakė Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Emilis Vaitkaitis. 

Kaip pastebėjo E. Vaitkaitis, nors vandenyje nutinkančių nelaimių skaičius Lietuvoje mažėja, per metus vandens telkiniuose vis dar nuskęsta apie 150 žmonių. Kadangi šio tipo tragiškų įvykių santykinai daugiau tenka pajūrio regionui, galimybė Klaipėdos miesto ir viso regiono gyventojams išmokti plaukti ar patobulinti savo plaukimo įgūdžius saugioje aplinkoje ilgainiui turėtų prisidėti prie sumažėjusio tokių nelaimių skaičiaus. 

Oficialiai naujasis Klaipėdos baseinas atidaromas antradienį,  atidarymo renginyje dalyvauti pakviesti daugiau nei 200 svečių. Baseino galimybes vieni pirmųjų išbandys birželio 28-29 dieną čia rengiamo atvirojo Lietuvos jaunimo ir jaunių čempionato dalyviai. 

Bendros investicijos į naująjį Klaipėdos baseiną sudaro 16,2 mln. eurų, iš kurių 11,1 mln. sudaro Europos struktūrinių fondų lėšos, likę 5,1 mln. eurų buvo skirti iš Klaipėdos savivaldybės ir valstybės biudžeto. Naująjį baseiną 15 metų valdys koncesijos konkursą laimėjusi „Infrastruktūra LT“ grupės įmonė „Klaipėdos baseinas“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: I. Šimonytės ir L. Kasčiūno komentarai