EUROLYGA 2023

Trys rusų biatlonininkės perbėgo į Ukrainos stovyklą

Rusija neteko trijų jaunų ir perspektyvių biatlonininkių – merginos nutarė trauktis iš šios šalies ir atstovauti Ukrainai. Tai sukėlė nemažą kritikos laviną tiek atletėms, tiek ir Rusijos biatlono federacijai: ne tik todėl, kad rusų požiūris į Ukrainą yra tragiškai neigiamas, tačiau ir dėl iki tol buvusių smausmingų pavyzdžių. Mat nemažai Rusiją palikusių biatlono atstovių kitose šalyse tiesiog pradėdavo „žydėti“ ir skinti olimpinius medalius.

 Rusijos biatlonininkės nutarė atstovauti Ukrainai<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Rusijos biatlonininkės nutarė atstovauti Ukrainai<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 3, 2018, 2:26 PM, atnaujinta Aug 3, 2018, 5:25 PM

Jaunimo rinktinės atstovės: 19-metė Jekaterina Bech, 20-metė Anastasija Raskazova ir aštuoniolikmetė Oksana Moskalenko jau pervažiavo į Ukrainą ir pradėjo treniruotis šios šalies nacionalinėje rinktinėje. Su jomis išvyko ir treneris Ilja Lopuchovas.

Ukrainos biatlono federacijos vadovas Vladimiras Brinzakas tikino, kad šalis sutiko padėti rusų sportininkėms, nes „jos pateko į labai keblią situaciją – nebuvo reikalingos“.

Teigiama, kad atletės jau šiemet gaus visus naujus dokumentus ir galės pasirodyti atstovaudamos naujai valstybei.

Rusijos sporto vadovybė širsta, kad sportininkės nepranešė apie savo pasitraukimą iš biatlono šeimos, o šios šalies biatlono sąjungos vykdomojo komiteto atstovas Aleksejus Nuždovas pagrasino, jog Rusija viską darys, kad atletėms atsirūgtų pasitraukimas į Ukrainą.

„Mes oficialiai nieko nežinome apie jas, jokios užklausos iš kitų šalių dėl minėtų sportininkių nebuvo. Rinksimės į posėdį ir kalbėsime. Mano nuomone, tai yra visiškas blogis, būtina sportininkėms paskelbti karantiną – jos negalėtų niekur startuoti“, – kalbėjo A.Nuždovas.

Tuo tarpu keturiskart pasaulio biatlono čempionas Aleksandras Tichonovas oficialiai apkaltino šalies biatlono sąjungą neveiklumu.

„Kai nieko nedarai, gauni faktą, kad visi bėga nuo tavęs. Manau, sąjungos vadovas Dračiovas ir kompanija nieko nedaro, todėl tokių bėgančiųjų bus dar nemažai“, – kalbėjo sporto žvaigždė.

Tai ne pirmasis kartas, kai iš rusų biatlono traukiasi sportininkai. 2004-siais rusė Darja Domračeva, nesuradusi palaikymo kovoje su sąjunga ir rinktinės treneriu Aleksandru Tichonovu, pasitraukė į Baltarusiją. Sportininkė ne tik tapo lydere, tačiau ir šalies įžymybe – laimėjo 4 olimpinius aukso medalius.

2008 metais nurašyta ir niekam nereikalinga Anastasija Kuzmina išvyko į Slovakiją, ten tapo šios šalies piliete, o žiemos žaidynėse iškovojo 3 aukso medalius.

Taip pat Jelena Chrustaliova nebuvo reikalinga Rusijai, ji išvyko į Kazachstaną ir šiai valstybei iškovojo olimpinį medalį. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.