EUROLYGA 2023

Lietuvos žolės riedulio rinktinės rungtynes Vilniuje su Turkija nutraukė liūtis

Vilniuje vykstančio žolės riedulio „Hockey Series“ turnyro, kuris yra ir pirmasis atrankos į 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes etapas, rungtynės tarp Lietuvos ir Turkijos rinktinių šeštadienį buvo nutrauktos dėl liūties. Mačas nutrauktas 40-ąją minutę, esant rezultatui 0:0, o bus pratęstas sekmadienį 9.30 val.

Lietuvos ir Turkijos žolės riedulininkų rungtynes Vilniuje nutraukė liūtis.<br> A.Pliadžio nuotr.
Lietuvos ir Turkijos žolės riedulininkų rungtynes Vilniuje nutraukė liūtis.<br> A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2018, 8:07 PM, atnaujinta Aug 25, 2018, 8:09 PM

Lietuvos rinktinė rungtynes pradėjo aktyviai, kontroliavo žaidimo eigą, tačiau kurti pavojingas progas prie turkių vartų sekėsi sunkiai. Nepadėjo didesnės įtampos sukurti ir trys mažieji kampiniai. Po pertraukėlės Turkijos komanda sugebėjo išlyginti žaidimą ir ėmė pati lankytis prie Lietuvos rinktinės vartų. Vis dėlto įvarčių iki didžiosios pertraukos nepavyko pelnyti nė vienai komandai.

Tuo metu vis stiprėjo liūtis, o trečiajame kėlinyje ji taip įsisiautėjo, kad teisėjos buvo priverstos stabdyti rungtynes. Liūčiai aprimus paaiškėjo, kad aikštėje susikaupė per daug vandens, todėl komandos iškeliavo į drabužines pusvalandžio pertraukai. Netrukus turnyro direktorė, matydama, kad lietus nesiliauja, nusprendė rungtynes nukelti į sekmadienį.

Kitose šeštadienio rungtynėse Velso rinktinė 3:0 (0:0, 1:0, 2:0, 0:0) nugalėjo be pralaimėjimų žengusias Čekijos riedulininkes.

Tai reiškia, kad Lietuvos rinktinei, norint turnyre užimti trečiąją vietą ir pelnyti kelialapį į antrąjį olimpinės atrankos etapą, sekmadienį reikia ne tik palaužti Turkijos rinktinės pasipriešinimą, bet ir paskutinėse dienos rungtynėse (pradžia – 16 val.) nugalėti Velso ekipą.

Prieš paskutinę turnyro dieną kelialapį į antrąjį atrankos etapą užsitikrino tik Ukrainos komanda, kuri laimėjo visas trejas žaistas rungtynes. Čekijos ir Velso komandos po trijų turų turi po 6 taškus, o du mačus sužaidusi Lietuvos ekipa ir tris kartus pralaimėjusi Turkija kol kas žengia be taškų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.