EUROLYGA 2023

Rekordinis susidomėjimas ir užkulisių įdomybės – kas dėjosi ant „Žalgirio“ arenos ledo

Kauno „Žalgirio“ arenoje praūžusios „Amber Cup“ dailiojo čiuožimo varžybos Lietuvai buvo istorinės. Panašu, tai taps puikiu tramplinu ateičiai – jau rezgami planai surengti Europos čempionatą. Ant ledo netrūko ne tik įspūdingų pasirodymų, buvo daug rekordų, keistenybių ir įdomių istorijų.

A.Trusova.<br>AFP/Scanpix nuotr.
A.Trusova.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 12, 2018, 10:33 AM

Kaune vyko trečiasis ir rekordinio susidomėjimo sulaukęs Tarptautinės čiuožimo sąjungos (ISU) „Grand Prix“ jaunimo varžybų etapas. Tiesiogines transliacijas internetu iš viso stebėjo 15 tūkstančių žmonių. Dar įspūdingesni rusės Aleksandros Trusovos vaizdo peržiūrų „Youtube“ skaičiai – jos laisvąją programą jau peržiūrėjo pusė milijono žmonių, parašyta tūkstančiai komentarų.

A. Trusova Kaune tapo didžiausia renginio žvaigžde. Į ją krypo ir viso pasaulio dėmesys – tai buvo pirmasis oficialus jos sezono pasirodymas. 14-metė rusė pateko į istoriją – ji pirmoji pasaulyje atliko keturgubus šuolius. Merginą į Lietuvą atlydėjo mama ir močiutė, ant rankų visada laikiusios augintinį šunelį. Po pasirodymo pati A.Trusova rankose spaudė meškiuką. Pasirodo šis žaislas jai ypatingas, mat jį padovanojo ryškiausia pasaulio dailiojo čiuožimo žvaigždė Jevgenija Medvedeva.

A. Trusovos dominavimas buvo daugiau nei akivaizdus. Iš viso ji surinko 221,44 taško. Palyginkite – paskutinėje vietoje likusi Kipro atstovė Eliana Kalogirou pelnė vos 44,96 taško.

Iki šiol neaišku kaip ant ledo per amerikiečio Andrew Torgashevo pasirodymą atsirado kaštonas. Teisėjai tik spėliojo – galbūt kaštonas iškrito iš čiuožėjo kelnių, galbūt kažkas iš žiūrovų jį numetė ant ledo. Bet kuriuo atveju, tai nesukliudė amerikiečiui triumfuoti varžybose.

Tai buvo pirmasis „Grand Prix“ etapas šiemet, kuriame rusai nesusišlavė visų pergalių. Vyrų varžybose pergalė atiteko amerikiečiui. Iki šiol kituose etapuose pirmosios vietos atitekdavo tik Rusijos atstovams.

Ant Kauno „Žalgirio“ arenos ledo pasirodė čiuožėjai iš 32 pasaulio šalių. Nuo Honkongo iki Pietų Afrikos Respublikos. Daugiausiai čiuožėjų delegavo Rusija, JAV, Kanada ir Lietuva. Per dieną buvo išgeriama daugiau nei 500 litrų vandens

Varžybų nugalėtojams atiteko išskirtiniai rankų darbo medaliai. Juos gamino „Keliautojų medalionas“ juvelyrė Irina Račiūnienė.

Užkulisiuose buvo renkamas mylimiausias publikos čiuožėjas/pora. Ja tapo Deividas Kizala su partnere Mira Polishook.

Paskutinę varžybų dieną sugedo viena iš dviejų ledo valymo mašinų. Bet kuriuo atveju ISU atstovai įvertino organizaciją „aukščiau nei standartas“ ir buvo labai nustebinti žiūrovų skaičiumi bei sportininkų palaikymu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.