EUROLYGA 2023

Karatė turnyre Londone lietuviui teko prizas už greičiausią nokautą – per 2 sekundes

Anglijoje įvykusiame 2018 metų pilno kontakto tradiciniame turnyre „British Open“ čempionu tapo vienas lietuvis – Justinas Kvietka iš Kauno „Rifo“ klubo. Dar du lietuviai užėmė prizines vietas. J. Kvietka tapo nugalėtoju svorio kategorijos iki 80 kg varžybose.

Eventas Gužauskas<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Eventas Gužauskas<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Eventas Gužauskas<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Eventas Gužauskas<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Justinas Kvietka<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Justinas Kvietka<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-10-07 19:56

Pakeliui į finalą kaunietis nokautais įveikė britą Gabrielį Barbu ir lenką Igorį Lamotą, o olandą Ferry Wortmaną ir rusą Aleksandrą Drozdą privertė pripažinti savo pranašumą tik po papildomos lentelių laužymo rungties (ji tampa lemiama, kai teisėjai neskiria pergalės nei vienam kovotojui, o jų svorio skirtumas taip pat nebūna lemtingas).

Finale J. Kvietka po dviejų pratęsimų 4:1 įveikė kitą Rusijos kovotoją Viktorą Beliajevą.

„Turnyras buvo labai aukšto lygio. Jis mums yra prioritetinis, nes čia susirenka labai aukšto lygio sportininkai – pasaulio čempionai, daug kitų gerų kovotojų. Čia nugalėti yra didelis džiaugsmas ir garbė, – savo auklėtinio triumfą įvertino treneris Ričardas Poška. – Ši pergalė yra labai laukta, nes Justino kelyje kurį laiką buvo savotiškas pergalių badas. Labai jos laukėme, todėl dabar labai džiaugiamės“.

Tiesa, J. Kvietkos triumfą netikėtumu vadina net pats treneris. „Nenorėjome likti tuščiomis nuvykę tokį kelią, todėl tikėjomės laimėti keletą kovų ir pasisemti patirties. 5 pergalės yra tikrai malonus netikėtumas, – tvirtino „Rifo“ vdovas. – Gal buvo kiek sėkmės, pasitaikė gera diena, buvo daugiau pozityvo, padėjo ir jausmas, kad niekas nieko labai daug nesitiki, atitinkamai, nebuvo susikaustymo, įtampos. Anksčiau, kai vis kažko pritrūkdavo, sakydavau, kad bus dvigubas džiaugsmas, kai pagaliau iššausime. Visada galvojau, kas Justinas turi iššauti. Dabar labai džiaugiamės“.

Auklėtinio raktu į pergalę R. Poška įvardino taktiką. „Buvo net priėję varžovai, sakė, kad nežinojo, ką daryti. Justinas turi savo specifinę taktiką, yra labai neparankus varžovas, kai ją sėkmingai pritaiko.

Tuomet visi vargsta. Tačiau kitaip jis neturėtų jokių galimybių laimėti tokį turnyrą, – kalbėjo treneris. – Dabar tikimės, kad ši pergalė taps tramplinu atsispirti kitos link“.

Arti finalo toje pačioje svorio kategorijoje buvo Jevhenijus Jurutas (Vilniaus „Ippon“), tačiau jam pergalė ketvirtfinalyje atiteko dėl rumuno Mihai Catalino Mocanu atlikto labai pavojingo draudžiamo smūgio. Jį praleidęs vilnietis turėjo atsisakyti dalyvauti pusfinalyje ir tenkinosi 3-4 vietomis galutinėje įskaitoje.

Trečiąją prizinę vietą – antrąją – Lietuvai moterų svorio kategorijoje virš 60 kg iškovojo Rima Lisinskaitė (Klaipėdos „Okinava“). Jai pakeliui į finalą teko susikauti su dviem tautietėmis – Aneta Meškauskiene ir Monika Ryžkovaite bei švede Sara Hagge. Įveikusi šias merginas finale R. Lisinskaitė vis dėlto nusileido prancūzei Camille Haddouche.

Įvertinimo Anglijoje sulaukė ir dar vienas lietuvis – Eventas Gužauskas tapo greičiausio nokauto autoriumi.

Tam, kad įveiktų graiką Achillą Goumą jam prireikė vos 2 sek. ir vieno smūgio koja.

Deja, tai buvo vienintelė tituluoto sportininko iš Lietuvos pergalė Didžiojoje Britanijoje. Svorio kategorijos per 80 kg ketvirtfinalyje E. Gužauskas buvo kiek pranašesnis už prancūzą Jeaną Paulį Jacquot, tačiau po papildomo kovos laiko jo naudai pakilo tik dviejų teisėjų iš penkių vėliavėlės.

Tai reiškė, kad viską lems svarstyklių duomenys, parodę, kad lietuvis už varžovą yra sunkesnis 11 kg (sunkiasvorių varžybose pergalė skiriame lengvesniam sportininkui, jei svoriai skiriasi daugiau nei 8 kg). Kitas didelis turnyras, kuriame dalyvaus Lietuvos pilno kontakto karatė kovotojai bus 2018 metų absoliučios svorio kategorijos Europos čempionatas Vengrijos sostinėje Budapešte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.