EUROLYGA 2023

Vokietijos rankininkai pasaulio čempionate antrą kartą užlipo ant to paties grėblio

Prancūzijos, Vokietijos, Danijos ir Norvegijos rankininkai užsitikrino teisę žaisti pasaulio čempionato antrajame etape. Antradienį danai ir norvegai iškovojo ketvirtąsias pergales, o prancūzai ir vokiečiai tarpusavyje sužaidė lygiosiomis. 

 Vokietijos rankininkai sužaidė lygiosiomis su prancūzais. <br> Imagosport/Scanpix nuotr.
 Vokietijos rankininkai sužaidė lygiosiomis su prancūzais. <br> Imagosport/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2019, 12:03 AM

Per pirmuosius tris turus buvo nemažai atkaklių ar netikėtai pasibaigusių rungtynių, bet tik ketvirtajame ture pirmą kartą akis į akį susigrūmė pasaulio rankinio sunkiasvoriai. Antradienį dėmesio centre atsidūrė šeimininkės Vokietijos rinktinės ir pasaulio čempionės Prancūzijos ekipos dvikova. 

Ji pateisino neutralių žiūrovų lūkesčius, bet jos atomazga nuliūdino Berlyno areną užpildžiusius šeimininkų sirgalius. Vokiečiai antrą dieną iš eilės užlipo ant to paties grėblio ir mačą su pietvakarių kaimynais baigė lygiosiomis 25:25. 

Vokietijos rankininkai beveik visas rungtynes pirmavo 1-2 įvarčių skirtumu, tačiau du paskutinius įvarčius įmetė prancūzai Kentinas Mahe bei prieš pat sireną iš toli kamuolį labai stipriai ir tiksliai švystelėjęs Timothey N‘Guessanas. 

Pirmadienį vokiečiai labai panašiai prarado tašką žaisdami su rusais. Tose rungtynėse Vokietijos rinktinė irgi praleido du įvarčius paskutinėse atakose ir taip pat tenkinosi lygiosiomis.

A grupės lyderės Prancūzijos ir Vokietijos rinktinės po tarpusavio mačo užsitikrino kelialapius į kitą etapą (iš kiekvienos grupės į antrąjį etapą pateks po tris geriausias komandas, o jų pirmojo etapo tarpusavio rungtynių rezultatai bus įskaityti). Prancūzai per keturis turus iškovojo 7 taškus, vokiečiai – 6. 

Ant antrojo etapo slenksčio atsidūrė Brazilijos rinktinė, per dvi dienas įveikusi abi pagrindines varžoves Serbijos ir Rusijos komandas. Brazilai net ir laimėjo labai panašiai – lemiamą smūgį smogė pirmojo kėlinio viduryje. 

Antradienį brazilai greitai nutolo nuo rusų 7:3, pirmąjį kėlinį laimėjo 5 įvarčių skirtumu 15:10, o po pertraukos atrėmė varžovų bandymus pasiekti persilaužimą. Rusijos rinktinė keliskart mažino atsilikimą iki vieno įvarčio, bet tik kartą išlygino rezultatą (19:19), o brazilams susigrąžinus iniciatyvą neišlaikė rusų lyderio Timuro Dibirovo nervai. Jis 53-iąją min. jau po teisėjo švilpuko nei iš šio, nei iš to pastūmė brazilų vartininką Cesarį Almeidą ir buvo nubaustas raudona kortele. 

Po šio epizodo Brazilijos komanda gana ramiai sulaukė finalo sirenos, užfiksavusios jos pergalę 25:23. 

Dėl trečiosios vietos kovojantys brazilai ir rusai turi po 4 taškus. Tačiau penktajame ture Amerikos vicečempionų užduotis bus daug lengvesnė – jie žais su autsaidere Korėjos rinktine. Tuo tarpu rusai kovos su prancūzais. 

Aritmetinių vilčių dar neprarado ir 3 taškus turinti Serbijos rinktinė. Serbai antradienį nugalėjo Korėjos rankininkus 31:29, o ketvirtadienį žais su vokiečiais. 

C grupėje ketvirtąsias pergales be didelio vargo pasiekė dvi Skandinavijos komandos. Turnyro šeimininkė Danija sutriuškino Austriją 28:17, Norvegija – Čilę 41:20. Ketvirtadienį danai ir norvegai žais dėl pirmosios vietos grupėje ir dėl taškų, kurie bus įskaityti antrajame etape. 

Kuri komanda iškovos trečiąjį kelialapį į kitą etapą, paaiškės penktajame ture. Geriausioje padėtyje yra Tuniso rinktinė, kuri antradienį įtikinamai nugalėjo Saudo Arabijos rankininkus 24:20. Tunisiečių sąskaitoje yra 4 taškai, bet galimybių užimti trečiąją vietą dar neprarado po 2 taškus turinčios Austrijos ir Čilės rinktinės. 

Ketvirtadienį Tunisas žais su Austrija, Čilė – su autsaidere Saudo Arabija. Tunisiečius veikiausiai tenkins net ir pralaimėjimas 3 įvarčių skirtumu, o austrams tikriausiai reikės nugalėti bent 10 įvarčių skirtumu. Čiliečių, net jei jie laimės paskutines rungtynes, likimas bus varžovų rankose. 

Dienos skaičius

6

„Montpellier“ aprangą vilkintis ir pernai Čempionų lygos nugalėtoju tapęs Jonas Truchanovičius į pasaulio čempionatą išlydėjo šešis komandos draugus. Prancūzijos rinktinėje žaidžia Monpeljė klubo vartininkas Vincent‘as Gerard‘as, Michaelis Guigou, Valentinas Porte‘as ir Mathieu Grebille‘is, Tuniso – Mohamedas Soussi, Egipto – Mohamedas Mamdouhas. 

Vieno „Montpellier“ rankininko labai laukė Argentinos rinktinė. Tačiau geriausiu Čempionų lygos finalo ketverto žaidėju išrinktas Diego Simonet šį sezoną pateko į traumų gniaužtus ir negali atstovauti „baltiems-žydriems“.

4 turas

A grupė (Berlynas)

Rusija – Brazilija 23:25 (10:15). Dibirovas 6, Žitnikovas 6/ Borgesas 7, Langaro 6. 9011 žr. 
Korėja – Serbija 29:31 (16:14). J.Kangas 12/Vorkapičius 7. 11953 žr. 
Vokietija – Prancūzija 25:25 (12:10). Gensheimeris 4, Wiede 4, Strobelis 4/ Mahe 9. 13500 žr. 
Lentelė: 7 – Prancūzija, 6 – Vokietija, 4 – Rusija, Brazilija, 3 – Serbija, 0 – Korėja. 

C grupė (Herningas) 

Saudo Arabija – Tunisas 20:24 (8:12). Al Abdulali 5/ Boughanmi 7, Sanai 7. 4571 žr. 
Norvegija – Čilė 41:20 (21:12). Blonzas 8/ Salinasas 9. 11247 žr. 
Austrija – Danija 17:28 (8:11). Božovičius 3, Weberis 3, Dickeris 3/ M.Landinas 6, Lauge 6. 14607 žr. 
Lentelė: 8 – Norvegija, Danija, 4 – Tunisas, 2 – Austrija, Čilė, 0 – Saudo Arabija. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.