EUROLYGA 2023

„Šviesos“ rankinininkai iškrito iš Iššūkio taurės turnyro

Ilgiausiai Europos rankinio turnyruose šį sezoną užtrukusi Lietuvos komanda Vilniaus „Šviesa“ nepateko į Iššūkio taurės ketvirtfinalį. Šeštadienį vilniečiai išvykoje pralaimėjo atsakomąsias aštuntfinalio rungtynes Bania Lukos „Borac“ komandai 22:23 (11:14) ir baigė europinį žygį.

„Šviesos“ rankininkai iškrito iš Iššūkio taurės turnyro.<br>Organizatorių nuotr.
„Šviesos“ rankininkai iškrito iš Iššūkio taurės turnyro.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 16, 2019, 10:44 PM

Kelionė į Bosnijos ir Hercegovinos Serbų Respublikos sostinę vilniečiams tebuvo formalumas. „Šviesa“ realias galimybes patekti į ketvirtfinalį prarado dar praėjusį šeštadienį, kai namie triuškinamai pralaimėjo pirmąsias rungtynes 16:29.

Atsakomąsias rungtynes Bania Lukoje irgi geriau pradėjo „Borac“ rankininkai, kurie 7-ąją min. pirmavo 4:0. Vis dėlto „Šviesa“ rado jegų atsitiesti ir daugiau neleido varžovams didinti skirtumą, o antrojo kėlinio viduryje išlygino rezultatą 18:18. Mačo pabaigoje komandos žaidė lygiai, bet paskutinį ir kartu pergalingą įvartį įmetė „Borac“ žaidėjas Stefanas Miljkovičius.

Nors atsisveikinimas su Iššūkio taurės turnyru buvo kartus, europinis sezonas „Šviesai“ turėtų palikti neblogus prisiminimus. Iki šio sezono Vilniaus komanda Europos turnyruose nebuvo laimėjusi nė vienerių rungtynių, o šiame Iššūkio taurės turnyre peržengė du barjerus: pirmajame etape įveikė Kauno „Granitą“, antrajame – „Bodo“ klubą iš Norvegijos.

Aštuntfinalio etapas kur kas geriau susiklostė dviem užsienio klubams, kuriuose žaidžia Lietuvos rankininkai. Į ketvirtfinalį pateko Atėnų AEK su Laurynu Palevičiumi ir Helsinkio „Dicken“ su Tadu Stankevičiumi.

AEK šeštadienį namie nugalėjo „Ramat Hašaron“ klubą 35:25 (17:15), o L.Palevičius įmetė 4 įvarčius. Atėnų komanda dar prieš atsakomąsias rungtynes buvo rami, nes parsivežė neblogą atsargą iš Izraelio, kur prieš savaitę šventė pergalę 34:28.

„Dicken“ visą darbą atliko dar praėjusį savaitgalį, kai dukart įveikė „Berchem“ klubą 28:24 ir 28:26. Varžovams susitarus abejos rungtynės vyko „Berchem“ aikštėje Liuksemburge.

Į ketvirtfinalį taip pat pateko Sankt Peterburgo „Universitet“, Bukarešto CSM, Stavropolio „Dinamo-Viktor“ ir „Vise“ (Belgija). Dar dvi poros atsakomąsias rungtynes žais sekmadienį, o ketvirtfinalio burtai bus traukiami kitą savaitę.

Bania Lukos „Borac“ – Vilniaus „Šviesa“ 23:22 (14:11). Unčaninas 4, Miljkovičius 4/ Drabavičius 8, Ugianskis 5, Švilpa 4, Antanavičius 2, Šeibokas 1, Jurašius 1, Bernatavičius 1.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.