EUROLYGA 2023

Lietuvio komanda nepateko į rankinio Iššūkio taurės finalą

Atėnų AEK komanda, kurioje rungtyniauja Lietuvos rinktinės rankininkas Laurynas Palevičius, nepateko į Europos Iššūkio taurės finalą. Atėnų rankininkai šeštadienį atsakomosiose pusfinalio rungtynėse savo aikštėje pralaimėjo Funšalio „Madeira“ komandai 22:30 (9:13) ir iškrito iš turnyro. L.Palevičius įmetė 7 įvarčius ir buvo rezultatyviausias rungtynių žaidėjas. 

 Aek nuotr.
 Aek nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2019, 11:03 PM

Prieš savaitę AEK išvykoje pralaimėjo pirmąsias rungtynes 22:27, tad namie turėjo atlikti nelengvą, bet įvykdomą užduotį – panaikinti 5 įvarčių atsilikimą. Tačiau atsakomosios rungtynės susiklostė visai ne taip, kaip tikėjosi 800 sirgalių, atėjusių į Atėnų olimpinės arenos mažąją salę. 

Svečiai iš Portugalijos labai aktyviai pradėjo mačą ir jau pirmojo kėlinio viduryje įgijo 5 įvarčių persvarą 9:4. Visos šeimininkų pastangos pakeisti dvikovos eigą atsitrenkė į „Madeira“ gynybos įtvirtinimus. 
L.Palevičius per visą Iššūkio taurės sezoną žaidė 8 rungtynes ir įmetė 22 įvarčius. 

Beje, praėjusiame etape „Madeira“ eliminavo kito lietuvio komandą – Helsinkio „Dicken“, kuriai atstovauja Tadas Stankevičius. Ketvirtfinalio mačą „Madeira“ laimėjo daug sunkiau: namie iškovojo pergalę 28:27, o išvykoje sužaidė lygiosiomis 26:26. 

Finale „Madeira“ susitiks su Bukarešto CSM klubu. Bukarešto rankininkai pusfinalyje dukart įveikė Sankt Peterburgo „Universitet“ komandą 26:24 (išvykoje) ir 25:20 (namie). 

Įdomu, kad pastaraisiais metais Portugalijos ir Rumunijos klubai aiškiai dominuoja trečiajame pagal rangą Iššūkio taurės turnyre. Per praėjusius keturis sezonus taurę po du kartus iškovojo Rumunijos („Odorhei“ – 2015 m., Turdos „Potaissa“ – 2018 m.) ir Portugalijos (Bragos „UMinho“ – 2016 m., Lisabonos „Sporting“ – 2017 m.) komandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.