EUROLYGA 2023

Išprotėjusi idėja: suspenduota dėl dopingo rusė varžybose dalyvavo kaip Ukrainos lengvaatletė

Rusijos lengvosios atletikos padangėje – negirdėta afera. Rusų lengvaatletė, suspenduota dėl dopingo vartojimo, daugiau kaip metus varžėsi įvairiose varžybose su svetima pavarde, pateikdama svetimos valstybės pasą.

 Ksenija Savina<br> vkontakte.ru
 Ksenija Savina<br> vkontakte.ru
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2019, 7:38 AM

Gegužės 6 dieną Rusijos lengvosios atletikos federacija net 12 metų diskvalifikavo Kseniją Saviną dėl dopingo vartojimo. Kartu su ja diskvalifikuotas buvo ir sportininkės treneris bei vyras Aleksejus Savinas, kuris neteko trenerio licencijos ketveriems metams.

2018 metų balandį dopingo mėginys patvirtino, kad K.Savina vartojo sporte draudžiamus preparatus ir federacija iki atskiro sprendimo suspendavo lengvaatletę.

Tačiau sportininkė ir toliau startavo įvairiose varžybose, tačiau jau ne su savo pavarde. K.Savina pasisavino buvusios Ukrainos atletės Galinos Syško pasą ir startuodavo prisidengdama jos pavarde.

G.Syško sportininkės karjerą buvo baigusi prieš aštuonerius metus. Ši afera paaiškėjo tik balandį.

Iki 2014 metų K.Savina buvo Ukrainos lengvosios atletikos rinktinės nare, o po Krymo ankesijos pakeitė pilietybę. 2017-siais K.Savina tapo Rusijos čempionato bronzos medalio laimėtoja 800 metrų nuotolyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.