EUROLYGA 2023

Greta lyderių žengiančių „Cosma“ lengvaatlečių laimikis Europos klubų varžybose – keturios prizinės vietos

Vilniaus sporto klubo „Cosma“ lengvaatlečiai sėkmingai pradėjo kovą su stipriausiais Europos žemyno lengvosios atletikos klubais. Kasteljone (Ispanija) po pirmosios Europos čempionų klubų taurės varžybų dienos mūsiškiai žengia ketvirti, o asmeniškai į geriausiųjų ketvertukus pateko daugiau nei pusė startavusių sostinės ekipos atstovų – net šeši.

Adrijus Glebauskas ir Simas Bertašius pasiekė geriausius sezono Lietuvos rezultatus.<br>R.Trakio nuotr. 
Adrijus Glebauskas ir Simas Bertašius pasiekė geriausius sezono Lietuvos rezultatus.<br>R.Trakio nuotr. 
 Adrijus Glebauskas įveikė 216 cm aukštį.<br>R.Trakio nuotr. 
 Adrijus Glebauskas įveikė 216 cm aukštį.<br>R.Trakio nuotr. 
 Simas Bertašius 1500 m nubėgo per 3 min. 46,08 sek. <br>R.Trakio nuotr. 
 Simas Bertašius 1500 m nubėgo per 3 min. 46,08 sek. <br>R.Trakio nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 26, 2019, 8:58 AM, atnaujinta May 26, 2019, 2:16 PM

Pirmuoju prizininku tarp „Cosma“ lengvaatlečių tapo Simas Bertašius. Europos čempionato finalininkas 1500 metrų nubėgo per 3 min. 46,08 sek., pasiekė geriausią Lietuvos sezono rezultatą ir finišavo trečias.

Mūsiškį pranoko penktąją vietą Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse užėmęs Fergusonas Cheruiyotas iš Kenijos (3:45,05, Stambulo „Fenerbahce“, Turkija) ir Europos čempionas lenkas Marcinas Lewandowskis (3:45,76, Lisabonos „Benfica“, Portugalija).

„Vietos atžvilgiu, tai viena vieta prasčiau nei pernai. Tada buvau antras. Bet atsižvelgiant į tai, kad dalyvavo pasaulinio lygio žvaigždės F.Cheruiyotas ir M.Lewandowskis, vieta yra nebloga, – pozicija patenkintas buvo S.Bertašius. – Sezoną pradėjau rimtose varžybose, kur konkurentai tikrai stiprūs. Smagu, kad ta vieta prizinė ir pavyko surinkti taškų komandai.“

Į priekį mūsiškis išsiveržė nuo pat pirmųjų metrų, o F.Cheruiyotas ir M.Lewandowskis leido tempą diktuoti lietuviui. S.Bertašių jie aplenkė paskutinio posūkio metu ir dėl pirmosios vietos konkuravo tarpusavyje.

„Išsiveržiau į priekį todėl, nes, jei diktuosiu tempą pats, yra tikimybė, kad kuris nors iš lyderių pavargs ir finiše nebus toks galingas. Bet šiandien to užteko tik trečiajai vietai. Lyderiai finiše pabėgo nuo manęs“, – taktiką paaiškino bėgikas.

Sėkmingas buvo ir kito stajerio Justino Beržanskio startas. Jis 5000 metrų įveikė per 14 min. 39,86 sek. ir užėmė ketvirtąją vietą. Tokia pačia pozicija tenkinosi „Cosma“ legionierius iš Latvijos Elvijas Misanas, trišuolyje nušokęs 15,67 metro.

Pirmąją ir vienintelę dienos pergalę iškovojo šuolininkas į aukštį Adrijus Glebauskas. Ir pernai Europos čempionų klubų taurės varžybose nepralenkiamas buvęs lietuvis šįkart įveikė 216 cm.

„Tikslas komandai buvo iškovoti pirmąją vietą ir jis įvykdytas, bet asmeninis tikslas nepasiektas. Norėjosi peršokti tiek, kiek pernai, apie 222-223 cm, bet pritrūko“, – savąjį pasirodymą komentavo A.Glebauskas.

Beje, kai kurie šuolininkai varžybas pradėjo nuo kuklaus 175 cm aukščio, tad Audronės Gavelytės ir Algirdo Baranausko auklėtiniui pirmojo savo bandymo reikėjo laukti kone valandą.

„Pačiam atrodė, kad laukimas iš vėžių neišmušė, bet 213 cm įveikiau tik trečiuoju bandymu. Gal tai ir turėjo įtakos. Tikėjausi, kad ilgai teks laukti, ne pirmas kartas“, – laukimo nesureikšmino „Cosma“ lengvaatletis.

Antrąją vietą rutulio stūmime iškovojo Šarūnas Banevičius, geriausiu trečiuoju bandymu užfiksavęs 18,54 metro. Šalia lietuvio liko net trys varžovai, o pirmąją vietą užėmęs Francisco Belo (19,73 m, „Benfica“) jį pranoko daugiau nei metru.

„Sportininkas yra visada maksimalistas, nori pasirodyti kuo geriau ir iš savęs tikisi kuo geresnio rezultato. Tačiau nereikia užmiršti, kad čia komandų varžybos ir atstovauji ne tik sau, bet ir klubui, todėl norėjosi būti kuo aukščiau. Vieta buvo svarbesnė nei rezultatas, todėl šiandien rizikos buvo mažiau. Reikėjo fiksuoti rezultatą ir užtikrintai atlikti bandymą“, – antrąja vieta džiaugėsi Š.Banevičius.

Geriausias Lietuvos rutulio stūmikas džiaugėsi darbu, kurį pavyko atlikti treniruotėse, tad įsibėgėjus vasaros sezonui tikisi realizuoti ir savo galimybes.

„Forma nebloga, įdirbis padarytas nemažas, o realizacija ateis. Turėsime dar daug varžybų ir tą darbą parodysime rezultatu“, – viliasi Š.Banevičius.

Taip pat antras buvo kitas „Cosma“ latvis Janis Leitis. 400 metrų jis įveikė per 47,04 sek. ir nusileido tik vietos „Playas de Castellon“ ekipos ir Botsvanos atstovui Masilo Boitumelo (46,45 sek.).

„Ne toks geras startas, kokio tikėjausi. Norėjau bėgti greičiau nei tą padariau treniruočių stovykloje. Asmeniškai varžybas vertinu prastai, tačiau komandai atnešiau daug taškų. Laimėjęs vaikinas turi sekunde geresnį sezono rezultatą, tad pagal starto protokolą žinojau, jog galiu užimti nuo antrosios vietos iki ketvirtosios. Esu antras, tad tai gana gerai“, – sakė J.Leitis.

Tarp komandų pirmauja Kasteljono „Playas de Castellon“ lengvaatlečiai (61 taškas), lenkiantys „Fenerbache“ (56 tšk.) ir „Benfica“ ekipas (55 tšk.).

„Cosma“ sąskaitoje – 47 taškai, o penktojoje pozicijoje esančios Birmingemo „Birchfield Harriers“ (D.Britanija) yra tašku mažiau (46).

Toliau rikiuojasi Brno „VSK“ (Čekija), Roterdamo „Atletiek“ (Nyderlandai) ir Kopenhagos „Sparta“ (Danija).

Rezultatai:

100 m: 8 vieta. Kostas Skrabulis 10,78 sek./2,0;

400 m: 2. Janis Leitis 47,04 sek.;

1500 m: 3. Simas Bertašius 3:46,08 min. (geriausias Lietuvos sezono rezultatas);

5000 m: 4. Justinas Beržanskis 14:39,86 min. (geriausias Lietuvos sezono rezultatas);

400 m b/b: 7. Artūras Janauskas 55,38 sek. (geriausias Lietuvos sezono rezultatas);

Aukštis: 1. Adrijus Glebauskas 2,16 cm (geriausias Lietuvos sezono rezultatas);

Trišuolis: 4. Elvijas Misanas 15,67 m/1,1;

Rutulys: 2. Šarūnas Banevičius 18,54 m (geriausias Lietuvos sezono rezultatas);

Kūjis: 5. Tomas Vasiliauskas 65,00 m;

Estafetė 4×100 m: 7. „Cosma“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.