EUROLYGA 2023

Rankinis sekmadienį: G. Babarskas iškovojo Prancūzijos taurę, iš Suomijos lietuviai parsiveža auksą ir sidabrą

Lietuvos rinktinės rankininkas Gerdas Babarskas iškovojo pirmąjį titulą Prancūzijoje. Pernai į „Chambery-Savoie“ komandą perėjęs lietuvis šeštadienį su komandos draugais triumfavo Prancūzijos taurės turnyre, kurio lemiamose rungtynėse „Chambery“ sutriuškino „Dunkerque“ ekipą 31:21 (16:8).

Gerdas Babarskas iškovojo Prancūzijos taurę.<br>LRF nuotr.
Gerdas Babarskas iškovojo Prancūzijos taurę.<br>LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-05-26 17:38

Finale, kurį Paryžiaus „Bercy“ arenoje stebėjo 14443 žiūrovai, G.Babarskas įmetė 2 įvarčius ir kartą buvo pašalintas 2 min.

„mes labai greitai perėmėme iniciatyvą. Manau, varžovai pernelyg pasidavė emocijoms ir tai atsisuko prieš juos. Mes buvome labiau susikaupę, todėl sugebėjome kontroliuoti įvykių eigą. Scenarijus mums ir mūsų sirgaliams buvo idealus. Žaidėjai darė viską taip, kaip buvome susitarę ir man nereikėjo nieko keisti“, – džiaugėsi „Chambery“ treneris Erickas Mathe.

„Chambery“ šeštą kartą žaidė finale, bet šalies taurę iškovojo pirmą kartą. Šis laimėjimas Šamberi komandai užtikrino teisę kitą sezoną žaisti EHF taurės turnyre. Vis dėlto „Chambery“ siekia dar didesnio tikslo ir kovoja dėl kelialapio į Čempionų lygą.

Prancūzijos lygoje „Chambery“ per 24 rungtynes surinko 37 taškus ir užima trečiąją vietą. Likus dviem turams iki turnyro pabaigos, čempiono vardą jau užsitikrino Paryžiaus PSG (45 taškai), o antrąją vietą užima „Montpellier“ (39 taškai), kuriam atstovauja kitas lietuvis Jonas Truchanovičius. „Montpellier“ ir „Chambery“ varžosi dėl antrojo Prancūzijai skirto kelialapio į Čempionų lygą.

Lietuviai iš Suomijos rankinio lygos parsiveža ir auksą, ir sidabrą

Gintaro Savukyno treniruojamai Ryhimiakio „Cocks“ komandai šiais metais tapti Suomijos rankinio čempione buvo daug sunkiau nei kelis praėjusius sezonus. Vis dėlto „Cocks“ rankininkai tikslą pasiekė ir septintą kartą iš eilės iškovojo aukso medalius.

Šeštadienį Ryhimiakio komanda lemiamose penktosiose finalo rungtynėse savo aikštėje nugalėjo Helsinkio „Dicken“ klubą 19:17 (10:6) ir laimėjo seriją 3:2. Tarp čempionų buvo ne tik treneris G.Savukynas, bet ir dar du lietuviai: vartininkas Giedrius Morkūnas bei fizinio rengimo treneris Audrius Žemaitis.

Vicečempione tapusioje „Dicken“ komandoje taip pat žaidė vienas lietuvis Tadas Stankevičius.

Antrą sezoną „Cocks“ vartus gynęs G.Morkūnas šiame čempionate žaidė 32 rungtynes, įvarčio neįmetė ir kartą buvo pašalintas 2 min. Antrą sezoną „Dicken“ atstovavęs ir dar dvejiems metams sutartį su šiuo klubu pratęsęs T.Stankevičius žaidė 33 rungtynes, įmetė 115 įvarčių ir 16 kartų buvo pašalintas 2 min.

Šio dešimtmečio viduryje „Cocks“ net penkis sezonus iš eilės (2013-2017 m.) finalo seriją laimėjo sausu rezultatu 3:0, o 2016-2017 metų sezone per visą Suomijos čempionatą apskritai neprarado nė vieno taško. Tačiau pernai konkurencija padidėjo ir „Cocks“ finalo serijoje pralaimėjo vienerias rungtynes „Dicken“ klubui. O šį sezoną sostinės komanda favoritams ant kulnų mynė nuo pat čempionato pradžios ir finale privertė žaisti penkerias rungtynes.

„Ši finalo serija buvo sunkiausia per mano karjerą“, – tvirtino „Cocks“ senbuvis Teemu Tamminenas, kuris Suomijos čempionu tapo jau 11-ąjį kartą (jis prisidėjo ir prie 2007-2010 metais iškovotų keturių pergalių).

„Džiaugiuosi komandos atsidavimu ir didžiuojuosi visais žaidėjais, – sakė nuo 2016 metų „Cocks“ treniruojantis ir trečią kartą Suomijos čempionu tapęs G.Savukynas. – Per sezoną sužaidėme 70 rungtynių, tačiau visi rankininkai negailėjo jėgų nė viename mače“.

„Cocks“ šį sezoną taip pat iškovojo Suomijos taurę ir ketvirtą kartą iš eilės tapo Baltijos lygos čempionu. Vis dėlto šis sezonas Ryhmiakio klubui labiausiai buvo ypatingas dėl to, kad jis debiutavo Čempionų lygoje. Suomijos čempionai svarbiausiame žemyno turnyre iškovojo pirmąsias pergales ir išvengė paskutinės vietos grupėje.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.