EUROLYGA 2023

Lietuvos regbio-7 rinktinė trim pergalėm iš eilės įspūdingai pradėjo Europos čempionatą

Lietuvos vyrų regbio-7 rinktinė galingai pradėjo pasirodymą Europos čempionato „Trophy“ diviziono turnyro pirmajame etape Zagrebe (Kroatija). Pirmosiose C grupės rungtynėse lietuviai net 43:5 (31:0) sutriuškino Bulgarijos komandą.

Lietuvos regbio rinktinė iškovojo trys pergales kiš eilės.<br> G.Šiupario nuotr.
Lietuvos regbio rinktinė iškovojo trys pergales kiš eilės.<br> G.Šiupario nuotr.
 Lietuvos regbio rinktinės nariai rengia ataką.<br> G.Šiupario nuotr.
 Lietuvos regbio rinktinės nariai rengia ataką.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 15, 2019, 3:38 PM, atnaujinta Jun 17, 2019, 6:14 AM

Jau 20-ąją mačo sekundę pirmuosius taškus Lietuvai pelnė Donatas Vilimavičius. Vėliau tiksliomis atakomis pasižymėjo Jonas Mikalčius, Žygimantas Radžius ir lietuviai nuolat didino persvarą. Tik antrajame kėlinyje mūsiškiai kiek apleido vadeles ir varžovai pelnė paguodos taškus.

„Bulgarai fiziškai yra tikrai stipri komanda. Žmonės dideli, bet techniškai atrodė gana silpnai. Geras dalykas tas, kad mes ilgai kontroliavome kamuolį ir atakuodami nuvarginome varžovus. Tai ir lėmė pergalę. Dabar laukia kroatai. Jie yra šeimininkai ir geresnė komanda nei bulgarai, todėl turime pasiruošti“, – po pirmojo mačo sakė Lietuvos rinktinės narys Ž.Radžius.

Šeštadienį antrajame ture lietuviai po įtemptos kovos 22:12 (10:12) nugalėjo kroatus, taip užsitikrindami ir vietą ketvirtfinalyje.

Trečiajame ture lietuviai 39:0 (22:0) laimėjo prieš Daniją, grupėje užėmė pirmąją vietą.

„Diena buvo gera. Laimėjome visas trejas rungtynes. Itin gerai sužaidėme su danais. Tai buvo tikras pavyzdys, ką daro komandinis darbas. Laimėjome grumtynes ir žaidėme visai kitaip negu pirmosiosee dvejose rungtynėse. Labai džiaugiamės šia pergale, nes Danija yra stipri komanda. Dabar vykstame ilsėtis ir lauksime naujų kovų sekmadienį“, – kalbėjo Jonas Mikalčius.

„Visai neblogai praėjo pirmoji diena. Su bulgarais ilgai kontroliavome kamuolį ir laimėjome dideliu rezultatu. Kroatai kažkiek nustebino, nes tikėjomės kietų rungtynių, o jie nesivėlė į kontaktą ir stengėsi laikyti ant kojų. Jie ilgiau kontroliavo kamuolį ir tai buvo daug sunkesnės rungtynės, bet laimėjome.

O su danais parodėme gerą žaidimą. Iš 14 minučių gal 12 ar 13 valdėme kamuolį ir su geromis nuotaikos pasitinkame rytojų. Labai svarbu su gera nuotaika pabaigti dieną. Dabar analizuosime varžovus ir ruošimės kitoms kovoms“, – pridūrė kitas Lietuvos rinktinės narys Dovydas Taujanskas.

Ketvirtfinalyje mūsiškiai susitiks su Liuksemburgo komanda. Visi atkrintamųjų varžybų etapai bus sužaisti sekmadienį.

Antrasis „Trophy“ turnyro etapas birželio 22-23 dienomis vyks Bosnijoje ir Hercegovinoje. Šių varžybų čempionai iškovos teisę žaisti elito „Grand Prix“ divizione, o abu finalininkai pateks į olimpinį atrankos turnyrą.

Ten pat vykstančio Europos moterų regbio-7 čempionato B grupės pirmosiose rungtynėse Lietuvos rinktinė 5:29 pralaimėjo iš aukštesnio diviziono iškritusiai Latvijos komandai.

Lietuvėms 5 taškus pelnė Dainora Žemaitytė.

Vėliau šeštadienį lietuvės 0:24 nusileido ir kitoms lyderėms danėms, bet trečiajame ture 10:0 įveikė slovakes ir grupėje užėmė trečiąją vietą.

Po sėkmingai susiklosčiusios situacijos kitose grupėse, Lietuvos rinktinei atiteko paskutinis bilietas į ketvirtfinalį.

Visus 10 taškų Lietuvai rungtynėse su slovakėmis pelnė Gintarė Aramavičienė.

„Patekome į grupę su turnyro favoritėmis danėmis ir latvėmis, bet kova buvo tikrai graži. Pavyko nugalėti slovakes ir du kartus prispausti kamuolį įskaitiniame plote. Nuotaikos nesuprastėjo, žiūrime į rytojų. Įvykdėme svarbiausią tikslą, bet dabar laukia dar rimtesnės kovos“, – sakė Lietuvos rinktinė narė Austėja Minkevičiūtė.

Ketvirtfinalyje Lietuvos regbininkės žais su A grupės nugalėtoja Moldovos komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.