EUROLYGA 2023

Lietuvos žolės riedulio čempionate pajėgiausi buvo šiaulietės ir vilniečiai

Savaitgalį finišavusiose Lietuvos vyrų ir moterų žolės riedulio čempionatuose triumfavo Šiaulių ir Vilniaus klubai. Lietuvos moterų čempionėmis tapo Šiaulių „Ginstrektės-ŠSG“ klubo merginos. Sidabras atiteko Vilniaus „Žuvėdrai–SM Taurui“, o bronza džiaugėsi „Širvintų SC–Inta“.

Lietuvos čempionais tapo Šiaulių merginos ir Vilniaus vaikinai.<br> zoles-riedulys.lt nuotr.
Lietuvos čempionais tapo Šiaulių merginos ir Vilniaus vaikinai.<br> zoles-riedulys.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 17, 2019, 8:57 AM, atnaujinta Jun 17, 2019, 8:59 AM

Lietuvos moterų superfinalo kovose su Vilniaus klubu žaidusios „Ginstrektės-ŠSG“ merginos užtikrintai laimėjo abejas finalo rungtynes. Pirmąsias rungtynes šiaulietės namuose laimėjo 8:0, o antrąsias Vilniuje – 4:0.

„Ginstrektės-ŠSG“ narė Samanta Jakovleva (18 įvarčių) tapo rezultatyviausia pirmenybių žaidėja. Tuo tarpu geriausia čempionato žaidėja pripažinta kita čempionių ekipos narė Ramunė Petrauskaitė-Bartkuvienė.

Rungtynėse dėl trečiosios vietos „Širvintų SC-Inta“ pradžioje išvykoje 1:0 įveikė Šiaulių „Akademijos“ ekipą, o namuose taip pat šventė pergalę 2:0.

Širvintiškė Karolina Urbonavičiūtė pripažinta perspektyviausia Lietuvos čempionato žaidėja.

Penktoji vieta atiteko Kelmės „Aušra“ klubo merginoms.

Vyrų čempionate triumfavo Vilniaus „Ardas-Rudamina“, sidabras atiteko Širvintų „Baltic Champs-Ježvito“ ekipai, o bronza pasipuošė Vilniaus „Žuvėdra-SM Tauras-CTLF“.

Superfinalo serija buvo įspūdinga. Įnirtingos kovos vyko iki pat paskutinės rungtynių minutės ir visos trys serijos rungtynės pasibaigė baudiniais.

Čempionato finalas prasidėjo Rudaminoje ir baigėsi rezultatu 2:2. Šeimininkams baudinių metu pavyko išplėšti pergalę.

Antrasis susitikimas buvo sėkmingas Širvintų komandai. Rungtynės pasibaigė rezultatu 1:1, tačiau taikliau baudinius mušę širvintiškiai šventė pergalę. Serijos rezultatas tapo lygus 1:1.

Lemiamose rungtynėse Rudaminos vaikinai labai anksti įsiveržė į priekį, tačiau Širvintų klubo atstovams paskutiniojo kėlinio metu pavyko rezultatą išlyginti.

Trečioji baudinių serija buvo sėkmingesnė rudaminiečiams, kuriems pavyko pelnyti du įvarčius, o Širvintų klubo vaikinai realizavo tik vieną baudinį, todėl Vilniaus „Ardas–Rudamina“ šventė pergalę ir pasipuošė aukso medaliais.

Nugalėtojų komandos žaidėjas Aleksandras Biarynčykas buvo apdovanotas ir geriausio čempionato žaidėjo titulu. Tuo tarpu Širvintų ekipos narys Justinas Blažys buvo išrinktas perspektyviausiu šių metų čempionato žaidėju.

Trečioji čempionato vieta atiteko „Žuvėdros–SM Tauro–CTLF“ ekipai, ketvirta liko Šiaulių „Gintros–Strektės–Uni“ komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.