EUROLYGA 2023

Lietuvos golbolo rinktinė paralimpinės atrankos turnyre pateko į pusfinalį

Lietuvos aklųjų riedulio (golbolo) rinktinė paralimpinės atrankos turnyro Fort Veine (JAV) ketvirtfinalyje sekmadienį 6:5 įveikė JAV komandą ir pateko į pusfinalį.

Golbolas, Europos čempionatas, Lietuva <br>M.Patašiaus nuotr.
Golbolas, Europos čempionatas, Lietuva <br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2019, 9:59 AM

Iki finalo, o tuo pačiu ir bilieto į 2020 metų Tokijo paralimpines žaidynes Valdo Gecevičiaus auklėtiniams trūksta vieno žingsnio. Pusfinalyje Lietuvos laukia Kinijos barjeras.

Rio de Žaneiro paralimpinė čempionė Lietuvos rinktinė pamatus pergalei prieš JAV ekipą paklojo jau mačo pradžioje, kai pelnė keturis įvarčius be atsako. Amerikiečiai kėlinio pabaigoje pelnė įvartį „į rūbinę“, bet lietuviai vis dar pirmavo pakankamai saugiu atstumu 4:1.

Iškart po pertraukos Justas Pažarauskas padidino pranašumą iki keturių įvarčių, o JAV ekipa neįmušė baudinio. Atrodė, kad belieka ramiai sulaukti finalinės sirenos, bet amerikiečiai pasiduoti neketino ir po truputį sumažino skirtumą iki minimalaus – 5:6.

Paskutinėmis mačo sekundėmis JAV komanda pelnė išlyginamąjį įvartį ir minia tribūnose pašėlo. Vis dėlto šeimininkų džiaugsmas truko neilgai – teisėjai užfiksavo taisyklių pažeidimą. Lietuviai atsisakė mesti baudinį, o finalinė sirena po dviejų sekundžių paskelbė pergalę 6:5.

Amerikiečiai nenorėjo susitaikyti su pralaimėjimu ir jau buvo pasirengę pateikti protestą, bet galiausiai šios minties atsisakė ir garbingai pasveikino Lietuvos rinktinę su pelnyta pergale.

Lietuvos rinktinė visas rungtynes žaidė tos pačios sudėties: centre – po čiurnos traumos atsigaunantis Mantas Brazauskis, dešiniajame krašte – Justas Pažarauskas, kairiajame krašte – Mantas Panovas.

J. Pažarauskas pelnė keturis įvarčius, o M. Panovas pasižymėjo du kartus.

Po mačo treneris V. Gecevičius džiaugėsi pergale, bet pripažino, kad nerimą jam kelia prasta baudinių realizacija ir klaidos puolant, kurios pasibaigia baudiniais į jo treniruojamos komandos vartus.

„Rungtynės buvo gero lygio. Pirmas kėlinys buvo beveik idealus, sutrukdė tik neįmuštas baudinys. Tik vėliau atsirado klaidų gynyboje ir puolime, kurių negalima daryti žaidžiant su lygiais sau varžovais. Iš šių rungtynių į pusfinalį norisi pasiimti nusiteikimą ir motyvaciją“, – sakė V. Gecevičius.

Didžiausia lietuvių bėda mače su amerikiečiais buvo sujungimas tarp M. Brazauskio ir M. Panovo, per kurį varžovai ne kartą siuntė kamuolį į Lietuvos rinktinės vartus.

„Ketvirtfinalyje viskas priklauso nuo psichologijos. Susikaupėme ir sužaidėme. Pirmas kėlinys buvo užtikrintas, bet po pertraukos buvo labai sunku. Vienas iš varžovų pradėjo labai rizikuoti ir jo greiti metimai pridarė mums daug problemų. Nebuvome pasiruošę tam. Kamuolys vis pralįsdavo per sujungimą tarp manęs ir Manto Brazauskio. Turime iki rytojaus tą skylę užlopyti“, – išvadas apie pergalingas rungtynes su JAV rinktine pateikė M. Panovas.

V. Gecevičius negailėjo pagyrų M. Brazauskiui, kuris rungtyniavo ištinusia čiurna.

„Čiurna ištinusi, pamėlusi. Jam ledą deda, bet Mantas yra kareivis ir atidirba kaip naujas, lyg būtų be traumos. Jis labai reikalingas komandai. Jam sugrįžus, mūsų gynyba pagerėjo. Tiek vakar rungtynėse su Argentina, tiek ir šiandien rungtynėse su JAV“, – apie M. Brazauskį sakė treneris.

Būsima Lietuvos varžovė pusfinalyje Kinija ketvirtfinalyje 13:3 nugalėjo Švediją. Kitame pusfinalyje susitiks Turkija ir Čekija.

„Su kinais esame žaidę ne kartą. Tai stipri komanda, ypatingai čia, šiame turnyre jie rodo gerą žaidimą. Matosi, kad jie nori laimėti, mėto gerus metimus, ginasi gerai. Treneris pateiks mums visą informaciją, pasakys, kaip žaisti prieš juos. Manau, kad mes tikrai gerai sužaisime ir laimėsime. Aš tuo tikiu ir manau, kad visa komanda tiki“, – ryžtingai apie pusfinalį kalbėjo M. Panovas.

Lietuvos ir Kinijos rinktinių mačas vyks pirmadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.