EUROLYGA 2023

Gražią ataką surengusi Lietuvos regbio-7 rinktinė pralaimėjo Vokietijai ir pasitraukė iš kovos dėl olimpinio kelialapio

Lietuvos vyrų regbio-7 rinktinė šeštadienį Prancūzijoje gavo progą apsiuostyti aukščiausiame Europos lygyje, kuriame rungtyniaus kitais metais. Lietuvos regbininkai Prancūzijoje vykstančiame olimpiniame atrankos turnyre startavo skaudžiu pralaimėjimu, bet vėliau sugebėjo mesti rimtą iššūkį vienai stipriausių Europos komandų.

Lietuvos regbio-7 rinktinė pasitraukė iš kovos dėl olimpinio kelialapio.<br> P.Zubavičiaus nuotr.
Lietuvos regbio-7 rinktinė pasitraukė iš kovos dėl olimpinio kelialapio.<br> P.Zubavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-07-13 19:55, atnaujinta 2019-07-13 23:32

Pirmajame mače lietuviai nespėjo apsiprasti prie aukščiausio lygio ir gavo pamokų nuo dar vienų iš turnyro favoritų – Anglijos regbininkų. Lietuviai pralaimėjo 0:40 (0:12).

Antrosiose C grupės rungtynėse lietuviai metė iššūkį galingai Vokietijos komandai. Nors vokiečiai greitai išsiveržė į priekį, lietuviai visas rungtynes laikėsi netoli savo varžovų.

Pirmajame kėlinyje rezultatyvia ataka pasižymėjo Lietuvos regbio talentas 19-metis Matas Miežys. Bet dar didesnių ovacijų susilaukė paskutinė lietuvių ataka antrajame kėlinyje.

Po įspūdingo Vytaro Bloškio perdavimo Tomui Ziboliui bei gražios kombinacijos su Dovydu Taujansku žeminimą pelnė Norbertas Radzevičius. Rungtynes lietuviai pralaimėjo tik 5 taškų skirtumu 19:24 (5:12).

Lietuvos regbininkai dar turėjo vilčių patekti į ketvirtfinalį, bet jos sudužo paskutinėse rungtynėse. Jėgų pritrūkę ir per daug klaidų darę lietuviai 0:31 nusileido Sakartvelo ekipai ir pasitraukė iš kovos dėl olimpinio kelialapio.

Verta pažymėti, kad dėl įvairių priežasčių Lietuvos rinktinei šiame turnyre negalėjo padėti 5-7 pagrindinės sudėties žaidėjai.

Olimpiniame atrankos turnyre dalyvauja 12 komandų. Jos kovoja dėl vienintelio kelialapio į 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes. Šiuo metu kelialapio ten nėra iškovojusi nė viena Europos komanda.

Lietuvos regbininkai Prancūzijoje sekmadienį pratęs kovą dėl 9-12 vietų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.