EUROLYGA 2023

Lietuvos rankinio klubai sužinojo, su kuo rudenį žais Europos turnyruose

Penki Lietuvos rankinio klubai – keturi vyrų ir vienas moterų – sužinojo, su kuo rudenį žais pirmuosiuose Europos turnyrų etapuose. Varžovai paaiškėjo antradienį Vienoje ištraukus EHF taurės ir Iššūkio taurės burtus.

 2019-2020 metų sezone dėl EHF taurės kovos Lietuvos čempionai Klaipėdos „Dragūno“ vyrai.<br>LRF nuotr.
 2019-2020 metų sezone dėl EHF taurės kovos Lietuvos čempionai Klaipėdos „Dragūno“ vyrai.<br>LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 16, 2019, 8:18 PM

2019-2020 metų sezone dėl EHF taurės kovos Lietuvos čempionai Klaipėdos „Dragūno“ vyrai, Iššūkio taurės turnyruose varžysis Vilniaus „Šviesos“, Kauno „Granito“ ir Kauno „Ąžuolo“ vyrai bei Kauno „Žalgirio“ moterys.

Lietuva užima žemas vietas Europos rankinio federacijos (EHF) nacionalinių lygų reitinguose, todėl mūsų šalis negali registruoti komandų nei vyrų Čempionų lygoje, nei moterų Čempionių lygoje.

Lietuvos čempionai gauna teisę žaisti tik antrajame pagal rangą EHF taurės turnyre, tačiau net ir jame stipriausias šalies klubas „Dragūnas“ prieš pirmojo atrankos etapo burtus pateko į silpnesnįjį krepšelį.

Burtai lėmė, kad klaipėdiečiai pirmajame etape susikaus su Izraelio vicečempionu Rišono „Makabi“ klubu. Šios dvikovos nugalėtojai antrajame etape rungtyniaus su Lenkijos pirmenybėse penktąją vietą užėmusiu Zabžės „Górnik“. Pirmojo etapo rungtynės vyks rugpjūčio 31-rugsėjo 1 ir rugsėjo 7-8 d., antrojo etapo – spalio 5-6 ir 12-13 d.

Rišono „Makabi“ klubas net 14 kartų tapo Izraelio čempionu ir pagal titulų skaičių atsilieka tik nuo kito Rišono miesto klubo „Hapoel“, kuris auksą iškovojo 18 kartų. Praėjusį sezoną Rišono „Makabi“ nedaug trūko, kad susigrąžintų čempiono vardą, tačiau tapęs reguliariojo sezono nugalėtoju, šis klubas pralaimėjo dramatišką finalo seriją pirmą kartą čempione tapusiai Ašdodo „Hapoel“ komandai.

Izraelio lygos finalo serija baigėsi rezultatu 2,5:2,5. Abi komandos iškovojo po dvi pergales, o vienerios rungtynės baigėsi lygiosiomis (izraelio lygos atkrintamosiose varžybose pratęsimai nėra žaidžiami), todėl po paskutiniojo mačo buvo skaičiuojamas įvarčių skirtumas. Pagal šį rodiklį triumfavo Ašdodo rankininkai.

Europos turnyruose Rišono „Makabi“ be pertraukų žaidžia jau 17-ąjį sezoną,o EHF taurės turnyre kovos 15-ąjį sezoną paeiliui. Tiesa, Rišono klubo rezultatai nėra įspūdingi. Jis tik dukart pateko į aštuntfinalį (2009 ir 2012 m.), o pastaraisiais metais dažniausiai iškrisdavo antrajame arba trečiajame atrankos etape.

Trečiajame pagal rangą vyrų Iššūkio taurės turnyre startuos trys Lietuvos komandos. Prieš burtus į stipresnįjį krepšelį patekusi Lietuvos vicečempionė Vilniaus „Šviesa“ pirmajame etape susigrums su Bosnijos ir Hercegovinos lygoje septintąją vietą užėmusia „Vogošča“ komanda.

Kauno „Granitui“ burtai parinko Moldovos čempioną Tiraspolio SCJRO klubą, Kauno „Ąžuolui“ – Estijos vicečempioną „Tallinn“ klubą. Abi Kauno komandos buvo silpnesniajame krepšelyje.

Iššūkio taurės pirmojo etapo rungtynės bus žaidžiamos spalio 5-6 ir 12-13 d.

Praėjusį sezoną Europos turnyruose geriausiai žaidė Vilniaus „Šviesa“, patekuri į Iššūkio taurės aštuntfinalį. Vilniečiai dviejuose pirmuosiuose etapuose nugalėjo „Granitą“ ir „Bodo“ (Norvegija), bet aštuntfinalyje pripažino Banios Lukos „Borac“ (Bosnija ir Hercegovina) pranašumą.

„Granitas“ pernai pralaimėjo pirmajame etape, „Ąžuolas“ pirmajame etape įveikė Bijelo Polės „Jedinstvo“ (Juodkalnija) klubą, bet antrajame etape nusileido Prahos „Dukla“ (Čekija) komandai.

„Dragūnas“ pernai iš kovos dėl EHF taurės pasitraukė pirmajame atrankos etape, kuriame pralaimėjo tuometiniam Islandijos čempionui „Selfoss“ klubui.

Vienintelė Europos turnyruose žaisianti Lietuvos moterų komanda Kauno „Žalgiris“ varžysis dėl Iššūkio taurės. Lietuvos vicečempionės pirmajame etape lapkričio 9-10 ir 16-17 d. susitiks su Europos turnyruose debiutuojančia Plievlios „Rudar“ komanda iš Juodkalnijos.

„Žalgiris“ praėjusį sezoną irgi žaidė Iššūkio taurės turnyre, bet nusileido pirmosioms varžovėms „Gomel“ rankininkėms iš Baltarusijos.

Šiais metais žaisti Iššūkio taurės turnyre norėjo ir Lietuvos moterų čempionas „Garliavos“ klubas. Tačiau pagal EHF nuostatus nacionaliniams čempionams neleidžiama dalyvauti trečiajame pagal rangą žemyno turnyre, o kovoti dėl EHF taurės „Garliavos“ vadovybė nenorėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.