EUROLYGA 2023

Pasaulio kiokušin karatė čempionate pasirodymą tęsia šeši lietuviai

Tokijuje (Japonija) prasidėjo 12-asis pasaulio pilno kontakto (kiokušin) karatė čempionatas be svorio kategorijų. Po pirmosios varžybų dienos iš 15 varžybose startavusių lietuvių kovą dėl medalių pratęsė 6.

Lukas Kubilius tęsia kovą dėl kiokušin karatė pasaulio čempionato medalių.<br>D.Umbraso nuotr.
Lukas Kubilius tęsia kovą dėl kiokušin karatė pasaulio čempionato medalių.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2019, 11:52 AM, atnaujinta Nov 9, 2019, 11:53 AM

Vyrų turnyre nuo antrojo rato kovas pradėjęs Edgardas Sečinskis nugalėjo bulgarą Miroslavą Milevą, o trečiajame etape pranoko rusą Pavelą Fafelovą. Tarp 32 stipriausių kovotojų patekęs E.Sečinskis šešioliktfinalyje kausis su japonu Yusaku Watanabe.

Pasirodymą čempionate tęsia tituluotas lietuvis Lukas Kubilius. Jis antrajame rate įveikė ispaną Javierą Zamorą, o trečiajame pranoko ukrainietį Aleksandrą Tymecą. Kitas lietuvio varžovas – rusas Jevgenijus Otopkovas.

Į šešioliktfinalį prasibrovė 19-metis Paulius Žimantas. Jis įveikė filipinietį Francisą Fulgosino ir norvegą Eiriką Bjoerną Orstadą ir dėl vietos aštuntfinalyje kausis su Ilja Jakovlevu iš Kazachstano.

Kovą dėl apdovanojimų tęsia ir Eventas Gužauskas. Lietuvos kovotojas įveikė armėną Kareną Antonjaną ir lenką Tomaszą Bodziochą. Kitame etape lietuvio laukia vengro Mate Davido iššūkis.

Pergalingai čempionate žygiuoja Orestas Abazorius. Jis nugalėjo Peru atstovą Marcelo Rochą ir rusą Artiomą Semionovą. Ketvirtajame rate lietuvis kausis su japonu Shota Maeda.

Kiti Lietuvos vyrai savo pasirodymą jau baigė.

Antanas Klibavičius, Juras Sokolovas, Justinas Kvietka, Cytautas Cėpla ir Kęstutis Radvila laimėjo pirmąsias savo kovas, bet antrosiose patyrė nesėkmes.

Kukliau sekasi Lietuvos moterims. Čia pasirodymą po pirmosios dienos iš lietuvių tęsia vienintelė Inga Mikštaitė.

Tituluota Lietuvos kiokušin karatė kovotoja antrajame rate nugalėjo ispanę Aialą Garcią, o trečiajame pranoko japonę Riri Ishiharą. Ketvirtfinalyje mūsiškė kausis su Ioanna Belych iš Kazachstano.

Vieną pergalę čempionate pasiekė Erika Žeburtovič, o Rūta Brazdžionytė, Brigita Gustaitytė ir Aneta Meškauskienė pralaimėjo pirmąsias kovas.

Pasaulio čempionate kovos 43 moterys ir 161 vyras iš viso pasaulio.

Prieš ketverius metus šiame prestižiniame čempionate trečiąją vietą iškovojo L.Kubilius, o 2007-aisiais Donatas Imbras ir 2011-aisiais Margarita Čiuplytė tapo pasaulio vicečempionais.

Be to, šiose prestižinėse varžybose 2011-aisiais L.Kubilius ir I.Mikštaitė liko ketvirti, 2015-aisiais R.Brazdžionytė – penkta, 2007-aisiais Darius Gudauskas ir 2015-aisiais Gabija Gudeliauskaitė – šešti, o 2015-aisiais E.Sečinskis – septintas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.