EUROLYGA 2023

Lietuvos rankininkės nusileido Baltarusijos rinktinei

Lietuvos moterų rankinio rinktinė patyrė antrąją nesėkmę draugiškame turnyre Lenkijoje. Antrąją varžybų dieną lietuvės sutiko su Baltarusijos rankininkėmis ir joms nusileido 23:36 (8:22).

 Greta Kavaliauskaitė pelnė 3 įvarčius.<br> rankinis.lt nuotr.
 Greta Kavaliauskaitė pelnė 3 įvarčius.<br> rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2019, 11:23 PM, atnaujinta Nov 23, 2019, 11:24 PM

Penktadienį Lietuvos moterų rinktinė turėjo pripažinti šeimininkių lenkių pranašumą, o antrąją varžybų dieną nusileido ir baltarusėms, kurios prieš tai įveikė Ukrainos rankininkes.

Susitikimą Baltarusija pradėjo spurtu 8:0, o įpusėjus kėliniui pirmavo net 15:1. Tuomet lietuvės jau pagerino savąjį žaidimą ir stabilizavo situaciją aikštėje. Po pirmojo kėlinio varžovės pirmavo 22:8.

Antrasis kėlinys Lietuvai jau buvo sėkmingesnis tiek puolime, tiek gynyboje. Europos čempionato atrankos varžyboms besirengiančios lietuvės antrąjį susitikimo kėlinį jau laimėjo 15:14, tačiau pergalę varžovės šventė 13 įvarčių skirtumu – 36:23.

Lietuvos rinktinės geriausia žaidėja šiame mače išrinkta Greta Rinkevičiūtė, kuri ir buvo rezultatyviausia mūsų rinktinėje – kairiajame krašte žaidžianti rankininkė pelnė 6 įvarčius.

Po 3 kartus pasižymėjo Simona Kolosovė, Greta Kavaliauskaitė, Rita Repečkaitė, Akvilė Tolvaišaitė, 2 įvarčius pelnė Jūratė Žilinskaitė, po 1 – Dovilė Ilčiukaitė, Inga Sadauskaitė ir Emilė Aglinskaitė.

Varžovių gretose įvarčius pelnė net 13 žaidėjų, o rezultatyviausia su 7 tiksliais metimais buvo Natalija Kostasina.

Paskutiniąją turnyro dieną Lietuvos rinktinės laukia susitikimas su Ukrainos rankininkėmis, kurios Lenkijos rankininkėms nusileido 17:30.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.