EUROLYGA 2023

A. Malašinsko klubas iškovojo pirmąją pergalę Čempionų lygoje

Aidenas Malašinskas ir jo komandos draugai iš Zaporižės „Motor“ pagaliau džiaugėsi pirmąja pergale rankinio Čempionų lygoje. Trečiadienį svarbiausio žemyno turnyro dešimtajame ture, paskutiniame prieš žiemos pertrauką, Ukrainos čempionai namie nugalėjo „Porto“ klubą 33:29 (19:16).

Aidenas Malašinskas<br>Imago/Scanpix nuotr.
Aidenas Malašinskas<br>Imago/Scanpix nuotr.
Aidenas Malašinskas<br>D.Umbraso nuotr.
Aidenas Malašinskas<br>D.Umbraso nuotr.
Aidenas Malašinskas<br>D.Umbraso nuotr.
Aidenas Malašinskas<br>D.Umbraso nuotr.
Aidenas Malašinskas<br>G.
Aidenas Malašinskas<br>G.
Aidenas Malašinskas<br>D.Umbraso nuotr.
Aidenas Malašinskas<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 27, 2019, 9:14 PM

A.Malašinskas prie pergalės prisidėjo 6 įvarčiais. Nugalėtojams taip pat po 6 įvarčius pelnė baltarusiai Barysas Puchovskis ir Maksimas Babičevas, o rezultatyviau žaidė tik 8 įvarčius įmetęs rusas Igoris Soroka.

Trečiadienį „Motor“ nė sykio neleido varžovams išsiveržti į priekį. Šeimininkai labai greitai įgijo trijų įvarčių persvarą 6:3 (9-ąją min.) ir panašiu skirtumu pirmavo iki pertraukos.

Iki rungtynių vidurio įgyta persvara dar nebuvo pusė darbo. Šį sezoną „Motor“ jau penktą kartą laimėjo pirmąjį kėlinį, bet praėjusius keturis kartus po pertraukos nesugebėdavo išsaugoti pranašumo. Šiose rungtynėse buvo iškilusi grėsmė, kad istorija gali pasikartoti – antrojo kėlinio pradžioje svečiai išlygino rezultatą 19:19.

Vis dėlto Zaporižės rankininkai penktą kartą ant to paties grėblio nebemynė. Jie tučtuojau vėl pradėjo tolti (23:20, 26:21) ir pasiekė įtikinamą pergalę.

Nors „Motor“ nugalėjo, šis klubas beveik neturi galimybių patekti į atkrintamąsias varžybas. Zaporižės rankininkai per 10 turų iškovojo tik 4 taškus (anksčiau jie dukart sužaidė lygiosiomis) ir lieka paskutinėje aštuntojoje B grupės vietoje.

Į kitą etapą pateks šešios ekipos, o „Motor“ nuo šeštojoje vietoje esančio Skopjės „Vardar“ atsilieka net 5 taškais. Iki grupės varžybų pabaigos liko keturi turai.

„Montpellier“, kuriam atstovauja Jonas Truchanovičius, šio turo rungtynes žais šeštadienį išvykoje su grupės lyderiu „Kiel“ klubu.

B grupėje šiuo metu pirmauja 14 taškų turintis „Kiel“. Vespremo „Telekom“ iškovojo 12 taškų, „Montpellier“ – 11, Kielcų „Vive“ ir „Porto“ – po 10.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.