EUROLYGA 2023

Beveik trečdalį Sporto rėmimo fondo lėšų norima skirti aukšto meistriškumo sportui

Ne mažiau kaip 30 proc. Sporto rėmimo fondo lėšų siūloma skirti aukšto meistriškumo sportui finansuoti. Tai numatoma Seime svarstomame projekte.

Beveik trečdalį Sporto rėmimo fondo lėšų norima skirti aukšto meistriškumo sportui.<br> lrytas.lt archyvas.
Beveik trečdalį Sporto rėmimo fondo lėšų norima skirti aukšto meistriškumo sportui.<br> lrytas.lt archyvas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2019, 10:03 PM

Pasak pataisos teikėjų, tai leistų padidinti finansavimą sporto federacijoms, kad jos turėtų daugiau lėšų savo sportininkų pasirengimui.

„Mūsų tikslas – kad kitąmet Aukšto meistriškumo programai, kuri skirta profesionaliems sportininkams, kurie dalyvauja olimpinėse žaidynėse, pasaulio, Europos čempionatuose, būtų tikrai didesnis finansavimas“, – pristatydamas projektą sakė vienas iš jo autorių ekspremjeras Algirdas Butkevičius.

Jo duomenimis, Sporto rėmimo fondas kasmet auga, tuo metu iš valstybės biudžeto skiriama suma Aukšto meistriškumo programai nekinta.

Fondo biudžetas pernai sudarė 6,6 mln. eurų, šiemet – 13,7 mln. eurų, kitąmet numatoma 17,5 mln. eurų. Tuo metu programai pernai skirta 6,3 mln. eurų, šiemet – 6,9 mln. eurų, tokia pati suma suplanuota ir kitiems metams.

„Šiais metais turime „istorinius“ metus, kai olimpinėse sporto šakose neturime nė vieno nei pasaulio, nei Europos prizininko, nekalbu jau apie čempionus. Tokių metų nėra buvę“, – BNS sakė A. Butkevičius ir priminė, kad kitąmet vyks Tokijo vasaros olimpinės žaidynės.

„Jeigu nėra finansavimo, federacijos negali išsiųsti sportininkų į stovyklas, pavyzdžiui, lengvaatlečių rengtis žiemą užsienyje, plaukikai irgi dažnai treniruojasi užsienyje“, – aiškino jis.

A. Butkevičiaus teigimu, sporto federacijos su savo projektais ir dabar gali pretenduoti į Sporto rėmimo fondo lėšas, tačiau susiklostė praktika, kad skirstant fondo lėšas prioritetas teikiamas fizinio aktyvumo projektams, t. y. masiniam sportui.

Pagal įstatymą, fondo pinigai skiriami projektams, susijusiems su sporto inventoriaus ir įrangos įsigijimu, renginių organizavimu, kvalifikacijos tobulinimu, fizinio aktyvumo veiklomis, skatinančiomis fizinio aktyvumo plėtrą, esamų sporto bazių plėtra, priežiūra ir remontu.

„Priemonės, kurioms tu gali teikti paraišką, dažnai neturi nieko bendro su aukšto meistriškumo rengimu“, – sakė parlamentaras.

Pataisą pristatant Seime olimpinis čempionas Seimo narys Virgilijus Alekna teigė, kad ji reikalinga didžiajam sportui.

„Tai būtų papildomos lėšos olimpinėms žaidynėms pasirengti, nes visos federacijos, visada gyvena nepritekliuje ir turėdamos papildomas lėšas, galėtų dar geriau rengtis pagrindinėms savo varžyboms“, – sakė jis.

Įstatymo projektui pritarus po pateikimo jį toliau svarstys Seimo komitetai. Planuojama, kad į plenarinių posėdžių salę jis grįš gruodžio 17 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.