EUROLYGA 2023

Pasaulio čempionė iš Panevėžio dėl dopingo vartojimo diskvalifikuota visam gyvenimui

Vasaros pabaigoje Alina Ranceva triumfavo Panevėžyje, kuomet laimėjo pasaulio ultratriatlono čempionate. Tačiau dabar sportininkę pasivijo dopingo šešėlis, praneša sekunde.lt.

A.Ranceva diskvalifikuota visam gyvenimui.<br> E.Kniežausko nuotr.
A.Ranceva diskvalifikuota visam gyvenimui.<br> E.Kniežausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2019, 3:57 PM, atnaujinta Dec 4, 2019, 4:17 PM

Po šios pergalės atliktas dopingo testas buvo teigiamas. A.Ranceva įkliuvo dėl svorio mažinimo žolelių ekstrakto tablečių.

„Jokiais būdais tai nebuvo mano piktybinė klaida. Puikiai žinojau, kad čempionato nugalėtojams atliks dopingo testus. Jei nors kiek būčiau įtarusi, kad paprasčiausia žolelė snaputis gali pridaryti tokių nemalonumų, būčiau finišavusi antra ir ramiai gyvenusi“, – sekunde.lt tinklalapiui teigė A.Ranceva, pirmadienį sulaukusi netikėtos žinios.

Pagal Tarptautinės ultratriatlono federacijos (IUTA) taisykles, A.Ranceva visam gyvenimui pašalinta iš organizacijos varžybų.

„Mano organizme nerado ištvermę gerinančių ar nuovargį nutolinančių draudžiamų medžiagų, o tik svorio metimo preparato liekanų. Tai, kas dabar įvyko, yra vienos tabletės kaina“, – kalbėjo A.Ranceva.

Sportininkė ketina, sulaukusi policijos bei Valstybinės maisto ir veterinarijos tyrimų rezultatų, svarstyti, ar teikti apeliaciją dėl diskvalifikacijos. Iš jos jau yra atimtas Panevėžyje iškovotas titulas, kuris atiteko tuomet antrąją vietą užėmusiai norvegei Marie Veslestaul.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.