EUROLYGA 2023

Baigėsi Lietuvos vyrų rankinio lygos sezono pirmasis ratas

Šeštadienį vyko paskutinės Lietuvos vyrų rankinio čempionato pirmojo rato rungtynės. Jose Šiaulių SC „Dubysa“ namų aikštelėje pralaimėjo „Kauno Ąžuolo-KTU“ rankininkams rezultatu 29:42 (12:22).

„Kauno Ąžuolo“ ir Šiaulių „Dubysos“ dvikovą laimėjo kauniečiai.<br> rankiniolyga.lt nuotr.
„Kauno Ąžuolo“ ir Šiaulių „Dubysos“ dvikovą laimėjo kauniečiai.<br> rankiniolyga.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2019, 10:08 PM, atnaujinta Dec 14, 2019, 10:12 PM

Rungtynių pradžia aikštelės šeimininkams sekėsi sunkiai, kėliniui neįpusėjus kauniečiai jau pirmavo 6 įvarčiais (9:3). Kėlinio laikui einant į pagaigą, šis skirtumas tik augo – (13:5, 17:6). Pirmasis kėlinys baigėsi rezultatu 22:12.

Antrajame kėlinyje Kauno rankininkai atitolo iki 13-15 įvarčių ir arčiau aikštelės šeimininkų neprisileido. Tokiu skirtumu rungtynės ir baigėsi – 42:29.

„Problemos išliko tos pačios, kaip ir rungtynėse prieš „Vilnių“ – daug praleistų kamuolių, neapsiginta nuo greito puolimo. Tikimės geresnio pasiruošimo ir kovos antrame rate“, – neslėpė Šiaulių „SC Dubysos“ žaidėjas Justas Mielenis.

„Pirmajame kėlinyje sužaidėme neblogai. Antrajame kėlinyje atsipalaidavome, leidome žaisti visiems žaidėjams, net ir treneriui. Metus baigėme pergalingai, tačiau pirmąją sezono dalį vertiname vidutiniškai“, – atviras buvo „Kauno Ąžuolo-KTU“ žaidėjas Karolis Jankauskas.

Šiaulių „SC Dubysa“: Robertas Ramašauskas 7, Arūnas Tribė 6, Gedvinas Jocas 4, Rokas Zdanavičius, Povilas Šalna ir Aivaras Budrys po 3, Domantas Stripeika 2, Justas Mielenis 1 įvartis.

RK „Kauno Ąžuolas-KTU“: Šarūnas Sakalauskas 8, Martynas Stumbra 7, Arminas Stankūnas ir Lukas Sutkus po 6, Vilius Juozaitis 4, Darius Katinas 3, Karolis Jankauskas, Edvinas Balčiūnas, Kristupas Kručas ir Darius Talačka po 2.

Vienvaldžio lyderio nėra

Baigus pirmąjį ratą akivaizdu, kad šį sezoną net kelios komandos gali lygiai varžytis dėl lyderių vardo. Turnyro lentelės viršuje yra gana ankšta.

Pirmauja Klaipėdos „Dragūnas“, paskutinėse rungtynėse išsiveržęs į priekį ir surinkęs 14 taškų.

Antrojoje vietoje yra Vilniaus VHC „Šviesa“ (13 tšk.), o trečioje pozicijoje įsitaisė dar viena sostinės ekipa HC „Vilnius“ (10 tšk.).

Lentelės viduryje taip pat jaučiama įtampa. Kauno „Granitas-Karys“ turi 9 taškus, o Alytaus „Varsa-Stronglasas“ ir RK „Kauno Ąžuolas-KTU“ – po 8.

Situacija įdomi ir lentelės apačioje, kur Panevėžio „KKSC-RSSG-Grifas“ ir „SC Dubysa“ dalijasi po 3 taškus.

Šios komandos antrajame rate turėtų dar atkakliau kovoti dėl patekimo į atkrintamąsias. Kol kas šį sezoną dar taškų neturi Utenos HC „Utena“, tačiau galbūt kiti metai leis pergalės skonį pajusti ir šiai ekipai.

Kol kas Lietuvos rankinio lygoje laukia nemaža pertrauka.

Kitos Lietuvos klubų rungtynės vyks tik sausio 15 d.

Jeigu šį laiką komandos išnaudos tobulindamos silpnąsias savo žaidimo vietas, po Naujųjų metų galbūt rankinio aikštelėse galime tikėtis ir staigmenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.