EUROLYGA 2023

Lietuvės tapo pirmojo čempionato nugalėtojomis

Lietuvos skraidančio disko (ultimeitas) merginų klubas „Drop That Smile“ sekmadienį iškovojo Europos ultimeito uždarų patalpų klubų čempionatą (European Ultimate Indoor Club Championship – EUICC). Čempionatas vyko Danijoje, Herningo mieste sausio 30-vasario 2 dienomis.

Lietuvos skraidančio disko (ultimeitas) merginų klubas „Drop That Smile“<br> eucci nuotr.
Lietuvos skraidančio disko (ultimeitas) merginų klubas „Drop That Smile“<br> eucci nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2020, 9:10 AM

Finale Vilniaus ekipos oponentės buvo švedės „Valkyria“, kurias lietuvaitės įveikė įtikinamu rezultatu – 9:5. Lietuvės laimėjo 10 iš 11 žaistų rungtynių ir pirmosios įrašė Lietuvos ir savo klubo vardą į Europos ultimeito čempionato metraščius.

Merginos sausio viduryje apgynė Baltijos regiono ultimeito čempionių vardą – tai padarė ir pernai.

Europos Ultimeito Federacija pirmą kartą rengė uždarų patalpų čempionatą. Čempionate buvo trys grupės: vyrų (16 komandų), moterų (12) ir mišrusis – kuriame vienoje komandoje žaidžia ir moterys, ir vyrai (16).

Čempionate be „Drop That Smile“ merginų dalyvavo ir stipriausias Lietuvos vyrų ultimeito klubas – „Vorai“, kurie liko 12-oje vietoje.

Vyrų grupės finalą laimėjo klubas „RealFive“ iš Rusijos, nugalėję „Salaspils“ ekipą iš Latvijos. Mišrios grupės finalą laimėjo klubas iš Lenkijos „mJAH“, dėl čempionų vardo įveikęs estų „Ultimate Saku“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.