EUROLYGA 2023

Lietuvos paplūdimio rankinio moterų rinktinė kelialapio į Europos čempionatą sieks Graikijoje

Lietuvos paplūdimio rankinio moterų rinktinės laukia debiutas. Šių metų liepos 3-5 dienomis naujai surinkta mūsų nacionalinė komanda varžysis atrankos turnyre į 2021 metų Europos čempionatą. Mūsų rinktinė atrankos rungtynes žais Salonikuose (Graikija), kur teks grumtis su Vokietijos, Portugalijos, Prancūzijos, Šveicarijos ir Kipro ekipomis.

Lietuvos paplūdimio rankinio moterų komanda dalyvaus atrankoje į Europos čempionatą.<br>LRF nuotr. 
Lietuvos paplūdimio rankinio moterų komanda dalyvaus atrankoje į Europos čempionatą.<br>LRF nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2020, 4:56 PM, atnaujinta Mar 6, 2020, 5:00 PM

Į Europos čempionatą pateks 4 geriausios atrankos komandos.

Kitoje grupėje Batumyje (Grzuzija) dėl taip pat keturių kelialapių kausis Rusija, Lenkija, Ukraina, Rumunija, Turkija ir Gruzija.

Pagal rezultatus praėjusiame čempionate teisę varžytis 2021 metų pirmenybėse jau turi Ispanija, Vengrija, Olandija, Kroatija, Danija, Graikija, Norvegija ir Italija.

Mūsų moterų rinktinei tai bus pirmasis bandymas prasibrauti tarp 16-os stipriausių Europos ekipų, tačiau mūsų skirtingo amžiaus jaunių komandos jau varžėsi Europos čempionatuose.

Geriausius rezultatus pasiekė jaunimo iki 17 metų (2017-aisiais) ir iki 16 metų (2019-aisiais) merginų rinktinės. Abi jos galutinėje įskaitoje liko 8-ojoje vietoje.

2018 metais merginų iki 19 metų rinktinė užėmė 9-ąją poziciją, o prasčiausiai sekėsi 2016-aisiais, kai 16-mečių rinktinė buvo tik 15-a.

Būtent šių rinktinių pagrindu greičiausiai ir bus sukurta naujai formuojama ir mūsų šalies moterų nacionalinė komanda, kuri sieks teisės varžytis Europos čempionate.

Tarptautinė rankinio federacija (EHF) jau kreipėsi į Tarptautinį olimpinį komitetą (TOK) dėl to, kad paplūdimio rankinis būtų įtrauktas į 2024 metų Paryžiaus olimpinių žaidynių programą.

Ar šią sporto šaką išvysime jau 2024-ųjų olimpiadoje, sužinosime dar 2020 metų gruodį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.