EUROLYGA

Ledo ritulio bendruomenė gedi nužudyto trenerio: išugdė ne vieną Lietuvą garsinusį žaidėją

Šią savaitę visą Rokiškio miestelį sukrėtė tragiška žinia: ilgai ieškotas ledo ritulio treneris Genadijus Fitingovas trečiadienį buvo rastas nužudytas.

 Genadijus Fitingovas buvo nužudytas Rokiškyje.<br> Youtube.com nuotr.
 Genadijus Fitingovas buvo nužudytas Rokiškyje.<br> Youtube.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-04-25 11:02, atnaujinta 2020-04-25 12:24

Penktadienį 49-erių vyriškis buvo palaidotas Rokiškyje.

Ledo ritulio bendruomenė, sužinojusi apie skaudų įvykį, išreiškė užuojautą.

„Lietuvos ledo ritulio bendruomenė gedi netekusi ledo ritulio trenerio Genadijaus Fitingovo.

Asociacija „Hockey Lietuva“ reiškia užuojautą Rokiškyje gyvenusio trenerio artimiesiems.

Rokiškio sporto centre ledo ritulio treneriu dirbęs G.Fitingovas per savo karjerą išugdė ne vieną šalies garbę garsinusį ledo ritulininką bei buvo vienas iš ryškiausio šio miesto sporto entuziastų. Pastaruoju metu jis Rokiškyje ledo ritulio paslapčių mokė vaikus“, – rašome pranešime.

Nusikaltimo aplinkybės

Trenerio kūnas buvo paslėptas miške – užkastas ir užmaskuotas taip gerai, kad pro tą vietą ne kartą ėję paieškų dalyviai net neįtarė, jog čia gali būti paslėpti palaikai.

Jų neužuodė ir policijos tarnybiniai šunys. Nors kol kas tyrėjai neatskleidžia, kaip ir kodėl buvo nužudytas G.Fitingovas, iš smulkių dalelių galima sudėlioti daugmaž aiškias paskutines jo gyvenimo akimirkas ir žudiku tapusio 50-mečio Rokiškio gyventojo Egidijaus Kazlausko veiksmus.

Su žmona gyvenęs ir dvidešimtmetę dukrą turėjęs G.Fitingovas iš namų išėjo balandžio 15-ąją apie 15 val. 30 min. Stropumu pasižymėjęs vyras prieš tai kurį laiką dirbo prie kompiuterio – Rokiškio rajono kultūros ir sporto centro laikinajam vadovui Edmundui Ščiulpiui išsiuntė užduotis, kaip planuoja nuotoliniu būdu treniruoti dvi jaunųjų ledo ritulininkų grupes.

Po to prisijungęs prie elektroninio dienyno jis paliko užduočių Rokiškio suaugusiųjų ir jaunimo mokymo centro mokiniams.

Išeidamas iš namų G.Fitingovas pažadėjo ilgai neužtrukti, bet negrįžo nei tą, nei kitą vakarą. Nustatyta, kad vyras susitiko su senu pažįstamu E.Kazlausku. Nors jie nebuvo draugai, tą vakarą praleido kartu – bendravo, gėrė alkoholį, o jų pasisėdėjimas netikėtai baigėsi konfliktu ir G.Fitingovo mirtimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.