EUROLYGA 2023

Puikus pavyzdys: tūkstančius kilometrų įveikusiems lietuviams – dviračių sporto legendos sveikinimai

„Ramūnas Navardauskas man pasakė, kad važiuojate „mažąsias“„Giro d'Italia“ lenktynes. Linkiu jums smagaus važiavimo“, – tokio malonaus vaizdo sveikinimo sulaukė 22-ejų Justas Beniušis ir 20-metis Denas Masiulis iš dviračių sporto legendos Vincenzo Nibali.

 J.Beniušis ir D.Masiulis įveikė legendinių dviračių lenktynių distanciją.<br> T.Gaubio nuotr.
 J.Beniušis ir D.Masiulis įveikė legendinių dviračių lenktynių distanciją.<br> T.Gaubio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-06-01 13:50

Klaipėdos dviračių komandos nariai gegužės pradžioje ryžosi karantino metu ypatingam nuotykiui – Lietuvoje įveikti prestižinių „Giro d’Italia“ lenktynių distanciją.

O jei tiksliau – dviratininkai gegužės 9-31 dienomis, kai ir buvo numatytos legendinės varžybos, Lietuvoje įveikė 3600 kilometrų. Ant dviračio J.Beniušis ir D.Masiulis mindami šį atstumą beveik 5 paras, o kasdien įveikdavo tiek kilometrų, kiek jų sudaro šių metų „Giro d’Italia“ etapus.

„Viskas gimė važiuojant treniruotėje, labai spontaniškai, galvojant apie viską ir ieškant motyvacijos karantino metu sportuoti. Buvo likusios dvi savaitės iki „Giro d’Italia“ starto, tad pagalvojau, kad visai nieko būtų pravažiuoti tiek kilometrų, kiek turėtų važiuoti profesionalūs dviratininkai ir nepaisyti oro sąlygų, nes tuo metu oras buvo prastas.

Likus kelioms dienoms iki starto papasakojau apie savo sumanymą Denui,o jis pasisiūlė kartu tą padaryti“, – kaip gimė neprarasto žygio idėja lrytas.lt atskleidė J.Beniušis.

Dviratininkai startavo gimtajame Klaipėdos mieste, tad dažniausiai jų maršrutai ir driekėsi aplinkiniuose rajonuose.

„Abu su D.Masiuli esame iš Klaipėdos, tai didžioji dalis maršruto ir buvo aplink uostamiestį bei jo gretimus rajonus. Tiesa, aš aš kelioms dienoms buvau nuklydęs į Panevėžį. Patį maršrutą dažniausiai susigalvodavome ryte ir rinkdavomės kelius, kuriose būdavo mažesni transporto srautai“, – pasakojo dvirtatininkas.

Tačiau didžiausiai staigmena J.Beniušio ir D.Masiulio laukė jau artėjant savo tikslo link. Vienas geriausių Lietuvos dviratininkų R.Navardauskas užsiminė 2013 ir 2016 metų „Giro d'Italia“ nugalėtojui V.Nibali apie savo tėvynainių žygį, tad šis nieko nelaukęs kartu su Fabio Aru ir Diego Ulissi pasiuntė linkėjimus į Lietuvą.

J.Beniušis pripažino, kad projekto pradžioje sulaukti tokio dėmesio tikrai nesitikėjo, o tituluotų pasaulio dviračių sporto elito sveikinimai nustebino. Jei tai būtų krepšinis ar futbolas, tai tokie sveikinimai prilygtų Cristiano Ronaldo ar LeBrono Jameso kategorijai.

„Tikrai nesitikėjome, kad gausim tiek dėmesio. Važiuodami apie savo važiavimą skelbėmės labai mažai, tai nesitikėjome, kad pabaigoje gali laukti toks nuostabus sutikimas. Su lyg kiekviena diena sulaukdavome vis daugiau dėmesio, bet po paskutinio etapo pasipylė labai daug sveikinimų, jog mums pavyko įveikti. Tikrai labai smagu.

Sulaukėme sveikinimų iš Gedimino Bagdono, Tomo Vaitkaus, R.Navardausko ir Ignato Kovovalovo, o V.Nibali, F.Aru ir D.Ulissi sveikinimas dviračių sporte mums prilygsta Roger Federer,io Cristiano Ronaldo ar LeBrono Jameso sveikinimams tenise, futbole ar krepšinyje“, – pasakojo J.Beniušis.

Simboliška, bet Klaipėdos komandos rėmėjai dviratininkams įteikė aukso spalvos trofėjus, panašius į „Giro d’Italia“ lenktynių nugalėtojams skiriamą spiralės formos prizą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.