EUROLYGA 2023

Naujas kontraktų rekordas – dešimtmetis ir 500 mln. dolerių

NFL lygos klubas nustebino visą pasaulį, pranešęs apie naują sutartį su žaidėju. Nacionalinės futbolo lygos „Kansas City Chiefs“ ekipa suderėjo su 24-erių futbolininku Patricku Mahomesu dėl dešimties metų kontrakto.

Nacionalinės futbolo lygos „Kansas City Chiefs“ ekipa suderėjo su 24-erių futbolininku Patricku Mahomesu dėl dešimties metų kontrakto.<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Nacionalinės futbolo lygos „Kansas City Chiefs“ ekipa suderėjo su 24-erių futbolininku Patricku Mahomesu dėl dešimties metų kontrakto.<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2020, 9:49 AM, atnaujinta Jul 7, 2020, 10:52 AM

Dar 2017-siais Kanzaso klubas buvo su šiuo žaidėju pasirašęs trejų metų sutartį, o dabar nutarė bendradarbiavimą pratęsti iki 2030 metų.

Pagal naują sutartį P.Mahomesas užsidirbs 500 mln. JAV dolerių.

Kaip teigiama, ši sutartis tapo įspūdingiausia per visą sporto istoriją. Ankščiau rekordas priklausė beisbolo „Los Angeles Angels“ ekipos nariui Mike'ui Trout, kuris suderėjo dėl 12 metų sutarties ir 430 mln. dolerių.

Svarbu ir tai, kad NFL žaidėjai žaidžia vidutiniškai apie 6 metus, o šiuo atveju atletui pasiūlyta likti dešimtmečiui.  Be to, šioje lygoje yra nuostata, kad žaidėjui po kontrakto pasirašymo yra taip vadinami garantuoti pinigai ir „negarantuota“ alga, jei sportininkas gauna traumą.

Dažniausiai negarantuotos lėšos yra kur kas didesnės, bet nereiškia, kad sportininikas juos gaus.

Šiuo atveju P.Mahomesas gaus net 477 mln. dolerių garantuotos algos ir tai beveik visa suderėta suma.

Jau paskaičiuota, kad futbolininkas per savaitę gaus vidutiniškai po 1 mln. dolerių, 521 dolerį per valandą ir 8,6 dolerio per minutę.

NFL yra reglamentuotas treniruočių procesas, tad futbolininkas už valandą, praleistą aikštėje, gaus po 1 mln. dolerių

P.Mahomesą „Chiefs“ ekipa pasirinko Naujokų biržoje 2017-siais dešimtuoju numeriu, o šiemet Kansaso komanda iškovojo „Super Bowl“ trofėjų.

Naudingiausiu mačo žaidėju tapo būtent 24-erių P.Mahomesas – žaidėjas atliko 26 tikslius perdavimus iš 42 bandymų, jo mestas kamuolys skriejo 286 jardus.

Jis tapo antru jauniausiu NFL istorijoje futbolininku, kuriam yra pavykę tapti naudingiausiu sezono žaidėju bei laimėti „Super Bowl“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.