EUROLYGA 2023

Latvijos olimpinė viltis pribloškė: po pažinties su mylimuoju pasirinko islamą

Latvijos sunkiosios atletikos žvaigždė Rebeka Koha visus savo gerbėjus nustebino netikėta žinia. 22-ejų sportininkė socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje pranešė, kad priima islamo tikėjimą.

 Latvijos sporto žvaigždė atsivertė į islamą.<br> Lrytas.lt montažas
 Latvijos sporto žvaigždė atsivertė į islamą.<br> Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 28, 2020, 1:05 PM

Europos čempionė patalpino nuotrauką, kurioje dėvi hidžabą, o visas kitas savo nuotraukas iš savo paskyros pirmadienį pašalino.

„Mieli draugai, sekėjai ir visi! Aš priėmiau svarbų sprendimą savo gyvenime ir galiu pasakyti, kad esu laiminga bei dėkinga. Esu užtikrinta, kad pasielgiau teisingai.

Vienintelis dalykas, kurio prašau, tai – pagarba. Jeigu man negalite pasakyt nieko gero, tai išeikite ir geriau patylėkite. Šiandien man yra ypatinga diena – aš tapau musulmone“, – parašė R.Koha.

Gerbėjų paklausta, ar taip pasielgė dėl savo būsimo vyro, sportininkė patikino, kad jis to neprašė.

R.Koha dar gegužės mėnesį pranešė apie būsimas savo vestuves su iš Kataro kilusiu disko metiku Moaazu Mohamedu Ibrahimu.

„Manęs niekas neprašė keistis. Tai buvo mano pačios sprendimas ir aš dėl to džiaugiuosi. Mano būsimas vyras man tiesiog parodė, kas yra islamas. Kai pradėjau su juo susitikinėti, pradėjau daugiau suprasti apie islamą ir radau teisingą sprendimą“, – savo motyvus keisti religiją paaiškino R.Koha.

Musulmone tapusi latvė nusprendė nuo šiol slėpti savo atviras kūno vietas, todėl buvo ir ištrintos visos jos nuotraukas asmeninėje paskyroje. Tą patį savo paskyroje padarė ir būsimas jos vyras 21-erių M.Ibrahimas.

Jų socialiniuose tinkluose galima rasti R.Kohos nuotraukas tik su hidžabu.

Sportininkė pastaruoju metu buvo viena iš tituluočiausių Latvijos atlečių.

Ji 2018 ir 2019 metais tapo Europos čempione, o 2017 metais buvo laimėjusi sidabrą. 2017 ir 2018 metų pasaulio čempionatuose ji pasidabino bronzos medaliu.

Būdama 18-os ji jau dalyvavo Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, kur liko ketvirta. Tais pačiais 2016 metais Latvijoje ji buvo pripažinta geriausia kylančia šalies sporto žvaigžde.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.