EUROLYGA 2023

Kauno „Ąžuolą“ laikinai sustiprino Zimbabvės rinktinėje rungtyniavęs regbininkas

Kauno regbio klubas „Ąžuolas“ po pergalės Baltijos regbio „Top“ lygoje prieš „Šiaulių“ komandą užsitikrino vietą pusfinalyje, o tai padaryti padėjo ir iš Zimbabvės atvykęs patyręs regbininkas.

„Ąžuolo“ regbininkai (žali marškinėliai) įveikė „Šiaulių“ komandą, kuris taip pat taikosi į trečiąją vietą.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Ąžuolo“ regbininkai (žali marškinėliai) įveikė „Šiaulių“ komandą, kuris taip pat taikosi į trečiąją vietą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno klubui pavyko prisivilioti Zimbabvės rinktinės regbininką Sh.Makombe (centre).
Kauno klubui pavyko prisivilioti Zimbabvės rinktinės regbininką Sh.Makombe (centre).
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 1, 2020, 1:08 PM, atnaujinta Aug 1, 2020, 2:14 PM

Kauniečiai itin galingai pradėjo svarbias rungtynes su „Šiaulių“ komanda. Atrodė, kad svečiai tiesiog bus pervažiuoti lyg plentvoliu.

Vis dėlto situacija greitai pasikeitė, nes „Ąžuolo“ regbininkai nesilaikė trenerių nurodymų ir žaidė individualiai. Tuo iškart pasinaudojo šiauliečiai ir pradėjo artėti.

Per pertrauką „Ąžuolo“ treneriams pavyko auklėtinius grąžinti į tikrovę. Antrajame kėlinyje jie aikštėje elgėsi gerokai drausmingiau, šventė pergalę 34:21 ir gavo kelialapį į Baltijos regbio „Top“ lygos pusfinalį.

Šiais metais pirmenybėse dalyvauja 6 klubai – 4 iš Lietuvos, 2 – iš Latvijos. Kaimynams gerokai sunkiau sekasi rinkti taškus.

Nulems paskutinės dvikovos

Kol kas be pralaimėjimų žengia Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“ komanda, kuri iškovojo visas 4 pergales ir turi 12 taškų.

Trimis taškai mažiau Šiaulių komandos „Vairas-Kalvis-Jopoja“ sąskaitoje, o dėl trečiosios vietos kovoja „Ąžuolas“ ir „Šiauliai“, turintys po 8 taškus.

Paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse kauniečiai šį savaitgalį susigrums su mažiausiai taškų surinkusia Rygos „Girkalne-Livonia“ (Latvija) komanda.

Pergalė garantuotų ne žemesnę kaip trečiąją vietą. Palankiai susiklosčius aplinkybėms „Ąžuolas“ gali pakilti į antrąją vietą ir įgytų teisę pusfinalyje žaisti savo aikštėje. Jau dabar aišku, kad kauniečių varžovu taps vienas iš trijų Šiaulių klubų.

Šiemet pusfinalyje ir finale bus žaidžiama tik po vienas rungtynes.

Žino, ką reikia taisyti

„Komanda labai galingai pradeda rungtynes, tačiau vėliau regbininkai nesusitvarko su emocijomis, pakrinka žaidimo planas“, – apie didžiausią komandos trūkumą kalbėjo „Ąžuolo“ klubo vadovas Valdas Monginas.

Tuomet varžovams sudaromos puikios sąlygos bausti jų neįvertinusius kauniečius.

Pasak V.Mongino, po pastarųjų rungtynių daug apie tai kalbėta su sportininkais. Atrodo, jie pastabas suprato.

Ar didele staigmena tapo gana silpnas Latvijos klubų pasirodymas Baltijos regbio „Top“ lygoje?

V.Monginas mano, kad apie kaimyninės šalies regbininkų pajėgumą nereikėtų spręsti vien pagal pasirodymą šių metų turnyre.

Štai Rygos „Miesnieki“ vos per porą rungtynių neteko net kelių svarbių pagrindinės sudėties žaidėjų, ir ši aplinkybė lėmė suprastėjusį žaidimą.

Į Kauną – iš Zimbabvės

Kauno komanda priešingai – sustiprėjo, mat prieš porą savaičių prisijungė Zimbabvės regbio rinktinės narys Shayne’as Makombe.

Zimbabvės regbio rinktinė yra viena galingiausių Afrikos žemyne, taip pat dalyvavusi pasaulio regbio-7 čempionate. S.Makombe yra sužaidęs 28 rungtynes Zimbabvės regbio rinktinėje.

Regbininkas pastaruosius trejus metus rungtyniauja profesionaliame Prancūzijos klube, anksčiau penkerius metus praleido Pietų Afrikos Respublikoje (PAR), kuri taip pat garsėja senomis regbio tradicijomis.

„Prancūzijoje dėl pandemijos sustabdytas regbio čempionatas dar neatnaujintas, todėl pasitaikė proga kelioms savaitėms pasikviesti šį žaidėją į Kauną“, – aiškino V.Monginas.

S.Makombe sprendimą lėmė jo pažintis su „Ąžuolo“ treneriais, Zimbabvės atstovas jau anksčiau yra apsilankęs Lietuvoje, stebėjo regbio varžybas.

Regbininkas iškart pritapo Kauno komandoje, puikiai sutaria su ekipos senbuviais.

„Profesionalus sportininkas, kuris labai rimtai dirba treniruočių metu ir gali patarti net treneriams“, – gyrė naujoką V.Monginas.

Jis pripažino, kad ilgiau išlaikyti S.Makombe Kauno komandoje beveik nėra jokių galimybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.