EUROLYGA 2023

Ričardas Berankis stovi ant istorinio pasiekimo slenksčio

Šiuo metu 65-ąją vietą pasauliniame ATP teniso reitinge užimantis Ričardas Berankis naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį bandys pasiekti savo didžiausią karjeros pergalę didžioje kirčio „US Open“ turnyre.

R.Berankis turnyre JAV startavo pergalingai.<br>T.Bauro nuotr.
R.Berankis turnyre JAV startavo pergalingai.<br>T.Bauro nuotr.
R.Berankis turnyre JAV startavo pergalingai.<br>T.Bauro nuotr.
R.Berankis turnyre JAV startavo pergalingai.<br>T.Bauro nuotr.
R.Berankis turnyre JAV startavo pergalingai.<br>T.Bauro nuotr.
R.Berankis turnyre JAV startavo pergalingai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 2, 2020, 4:21 PM

30-metis tenisininkas atvirajame JAV čempionate yra dalyvavęs jau 11 kartų, o keturis sykius jis yra pasiekęs antrąjį varžybų etapą. Tačiau visus tuos kartus R.Berankis pralaimėjo ir „US Open“ turnyre dar nėra prasibrovęs iki trečioje etapo.

Šiais metais kovas „US Open“ turnyre R.Berankis pradėjo nuo pirmojo etapo, kuriame per 3 val. 8 min. 7:6 (7:3), 4:6, 6:4, 6:4 palaužė 132-osios pasaulio raketės Federico Gaio pasipriešinimą.

Laukia dvikova su ATP reitingo kaimynu

Dabar dėl istorinės pergalės lietuvis antrajame etape susikaus su 30-mečiu amerikiečiu Steve'u Johnsonu, kuris ATP reitinge rikiuojasi vos laipteliu aukščiau nei R.Berankis – 64-as.

Pakeliui būsimas lietuvio oponentas iš kovos eliminavo kur kas grėsmingesnį varžovą – pirmąją JAV raketę ir 22-ąją vietą ATP reitinge užimantį Johną Isnerį. S.Johnsonas savo tautietį 6:7 (5:7), 6:3, 6:7 (5:7), 6:3, 7:6 (7:3) nugalėjo po itin dramatiškos ir atkaklios kovos.

Jų susitikimas iš viso truko 3 val. 51 min.

Su būsimuoju varžovu R.Berankis jau yra kartą susitikęs teniso kortuose. 2015 metais Atlantoje vykusio turnyro šešioliktfinalyje lietuvis gana užtikrintai 6:4, 6:2 įveikė S.Johnsoną.

Tačiau jau kitais metais amerikietis buvo pasiekęs ir didžiausių savo karjeros aukštumų. 2016-aisiais jis ATP reitinge buvo palypėjęs iki 21-osios pozicijos, o tais pačiais metais Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse poroje su Jacku Socku dvejetų varžybose iškovojo bronzos medalius.

Nedideliu poros favoritu lažybų bendrovės laiko amerikietį.

Susitikimas vyks lietuviams neparankiu laiku

R.Berankis su amerikiečiu kausis 11-ajame korte, o jų dvikova bus ketvirtoji ir paskutinė. Prieš juos trečiadienį nuo 18 valandos Lietuvos laiku žais Filipas Krajinovičius ir Marcos Gironas, o po jų tame pačiame korte dar bus sužaisti ir dveji moterų susitikimai.

Tad lietuvis su S.Johnsonu savo kovą turėtų pradėti tuoj po vidurnakčio. Tiesa, neatmetama ir lietaus galimybė, o tai dar gali pakoreguoti susitikimų laikus.

Patekęs į antrąjį etapą R.Berankis jau yra užsitikrinęs 100 tūkst. JAV dolerių čekį ir 45 ATP reitingo taškus. Pergalės atveju lietuvio premija išaugtų iki 163 tūkst. JAV dolerių, o ATP reitingo kraitis pasipildytų 90 taškų.

Šios poros nugalėtojas trečiajame etape susikaus su ispanu Pablo Carreno Busta (ATP-27) arba dar vienu amerikiečiu Mitchellu Kruegeriu (ATP-198). Verta pažymėti, kad laimėjus ir šiame etape, kitame lauktų potenciali dvikova su pirmąja pasaulio rakete serbu Novaku Džokovičiumi.

Kaip ir daugelis turnyrų, „US Open“ vyksta be žiūrovų. Titulą šiame turnyre praėjusiais metais iškovojo ispanas Rafaelis Nadalis ir kanadietė Bianca Andreescu.

„US Open“ prizinį fondą sudaro 53,3 milijonai JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.