EUROLYGA 2023

V. Azarenka skėlė antausį S. Williams ir žais „US Open“ finale

Serenai Williams teko atidėti svajones iškovoti 24-ąjį Didžiojo kirčio turnyrų titulą. Ir dėl to kalta baltarusė Viktorija Azarenka. Niujorke (JAV) vykstančiame atvirajame JAV teniso turnyre „US Open“ turnyre, pusfinalio akistatoje aštuntoji planetos raketė S.Williams per 1 val. 53 min. 6:1, 3:6, 3:6 pralaimėjo V.Azarenkai (WTA-27).

V.Azarenka įveikė S.Williams „US Opent“ turnyro pusfinalyje
V.Azarenka įveikė S.Williams „US Opent“ turnyro pusfinalyje
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 11, 2020, 10:02 AM, atnaujinta Sep 11, 2020, 10:09 AM

Ypač skaudu amerikietei buvo dėl to, kad per visas 11 tarpusavio dvikovų Didžiojo kirčio akistatose baltarusei nė karto nebuvo pavykę nugalėti. Per karjera V.Azarenka įveikė S.Williams tik penktąjį kartą per 23 dvikovas.

V.Azarenka „US Open“ finaluose žaidė du kartus – 2012 ir 2013 metais ir abu kartus juose pralaimėjo tai pačiai S.Williams.

Iš viso baltarusė yra dalyvavusi keturiuose „Didžiojo kirčio“ turnyrų finaluose.

„Esu labai dėkinga, kad galėjau žaisti prieš tokią čempionę pusfinalyje. Kelias iki finalo reikalauja pergalių prieš geriausias žaidėjas ir iš dalies šiandien buvo mano viena geriausių dienų turnyre“, – sakė po septynerių metų pertraukos į Didžiojo kirčio turnyro finalą patekusi V.Azarenka.

„Manau, kad Viktorija sužaidė gerai. Aš pradėjau puikiai, bet Viktorija vis tiek kovojo ir mačo metu pasikeitė: žaidė vis geriau ir geriau. Galbūt, aš mačo pradžioje tiesiog perspaudžiau gazo pedalą“, – pralaimėjimo detales bandė aiškinti S.Williams.

Finale V.Azarenka susikaus su devintąja planetos rakete japone Naomi Osaka, kuri pusfinalyje per 2 val. 11 min. 7:6 (7:1), 3:6, 6:3 nugalėjo amerikietę Jennifer Brady (WTA-41).

V.Azarenka ir N.Osaka turėjo susikauti dar prieš porą savaičių turnyre Niujorke, tačiau japonė pasitraukė iš kovos dėl kojos raumens patempimo.

„Tai bus išties labai intriguojanti kova. Japonė žaidžia įspūdingai. Aš šiek tiek mačiau N.Osakos pusfinalio mačą.

Ten buvo labai neįtikėtinų padavimų ir atmušimų. Finale turėsiu pati kažką tokio sukurti, bet svarbiausia, jog žaisiu finale. Ir bandysiu pajusti teniso malonumą“, – kalbėjo V.Azarenka.

Tarpusavio susitikimuose N.Osaka prieš V.Azarenka turi minimalų pranašumą – 2:1.

Iki pat finalo V.Azarenka yra pralaimėjusi vos vieną setą.

Bendrą „US Open“ prizų fondą sudaro 53,4 mln. JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.