EUROLYGA 2023

Ukrainietis V. Lomačenka prarado tris bokso čempiono diržus ir širsta – pralaimėjime kaltina teisėjus

Las Vegaso „MGM Grand“ arenoje šeštadienį vyko įspūdingas bokso vakaras, kurio pagrindiniu akcentu tapo profesionalaus bokso kova lengvojo svorio kategorijoje dėl WBA, WBO ir IBF versijų čempiono diržų. Akistatos favoritas ukrainietis Vasylis Lomačenka sensacingai pralaimėjo amerikiečiui Teofimo Lopezui.

 V.Lomačenka prarado visus čempiono diržus<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
 V.Lomačenka prarado visus čempiono diržus<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-10-18 13:16, atnaujinta 2020-10-18 13:17

Tačiau 32-iejų ukrainietis nesutinka su šia nesėkme ir kaltina pralaimėjimu blogą teisėjų darbą. Kitą vertus, patys bokso specialistai pirštais badė į pralaimėjusįjį, jog šis tikrai nebuvo geriausios sportinės formos.

Dar prieš akistata spalio 18 dieną mažai kas Las Vegase galėjo įsivaizduoti, kad kova baigsis ne WBA ir WBO čempiono V.Lomačenkos naudai. Ukrainietis buvo aiškus favoritas, o T.Lopezas – tiesiog „tamsusis arkliukas“

Lažybų specialistai prognozavo, kad Ukrainos boksininkas nokautuos amerikietį ir tai įvyks šeštame-aštuntame raunde.

Tačiau visos prognozės nuėjo šuniui ant uodegos. V.Lomačenka pradžioje tik pasyviai gynėsi, o pats mažai smūgiavo. Jis atidavė pirmąją kovos dalį varžovui be mūšio – visi stebėjosi, kad favoritas tiesiog neturi plano kaip reikia kovoti su T.Lopezu.

O pastarasis, užsiėmęs ringo vidurį, tiesiog presingavo oponentą.

Antroji kovos dalis ukrainiečiui buvo kur kas geresnė. Jam jau pavykdavo smūgių kombinacijos ir atrodė, kad tuoj-tuoj amerikietis bus nokautuotas.

Bet kur tau: baigėsi numatyti akistatos 12 raundų ir baigtį turėjo nulemti teisėjai.

Ir būtent čia sprogo sensacijos bomba: visi trys arbitrai nutarė, kad ukrainietis pralaimėjo – 116-112, 117-111, 119-109.

Taigi, T.Lopezo pergalė buvo aiški, tačiau iškilo po kovos klausimų: ar tai buvo tikra pergalė.

Mat skaičiuojant smūgius, išties amerikietis „iššovė“ žymiai daugiau nei Ukrainos sportininkas – 659 smūgiai prieš 321. Tačiau taiklumo ir efektyvumo procentas yra ne T.Lopezo pusėje – 44 procentai V.Lomančenkos smūgių pasiekė varžovą ir buvo įskaitomi, o jo oponento – tik 28 procentai.

Dar prieš kovą nevengęs įžeisti V.Lomačenką, amerikietis T.Lopezas tapo čempionu pagal WBA, WBO ir IFB versijas lengvame svoryje. Mama to – jis gavo neoficialų „lengvojo svorio karaliaus“ titulą.

Amerikietis tapo jauniausiu planetos boksininku, kuriam pavyko laimėti šiuos trofėjus lengvame svoryje – jam dabar yra 23 metai.

Po kovos T.Lopezas priėjo prie ringo kampo, kur buvo ukrainiečio komandos sekundantai ir atsiprašė jų už žodžius, kuriuos sakė į V.Lomačenkos pusę prieš dvikovą.

„Priėjau ir pasakiau. Gera kova, ačiū už darbą, vyrukai. O Vasilijui pasakiau – atleisk, atleisk man, bet žinok, darbas jau atliktas“, – tikino dabartinis čempionas.

T.Lopezas aiškino, jog jis žinojo, kad laimėjo, o jo varžovastik šypsojosi.

„Žmonės kalbėjo, kad jis yra numeris vienas, o aš ėmiau ir perspjoviau jį“, – nebijojo girtis T.Lopezas.

Vis dėlto ukrainietis nelinkęs sutikti su teisėjų sprendimu.

„Nežinau, man atrodo, kad pirmoji dalis kovos buvo visiškai lygi. Galbūt, pirmoje dalyje jie ir laimėjo kokį vieną raundą, tačiau antroje dalyje aš pasijungiau. Manau, kad antrąją dalį aš besąlygiškai pasiėmiau. Kai sugrįšiu namo, peržiūrėsiu kovą, bet tai nereiškia, kad teisėjai sudėliojo teisingai taškus. Jie pasielgė neteisingai. Dabar kalbėsimės su vadybininku, agentais kaip elgtis ir priimsime sprendimus. Iš manęs pavogė ir diržus, ir pergalę“, – širdo ukrainietis.

Žiniasklaidos teigimu už šią kovą pralaimėjęs V.Lomačenka gaus 3,25 mln. JAV dolerių honorarą, o laimėjęs T.Lopezas – 1,5 milijono.

Mėgėjų bokse V.Lomačenka kovojo ringe 397 kartus ir 396 iš jų akistatos baigėsi jo pergale. Jis yra 2008 metų ir 2012-ųjų olimpinis čempionas, 2009 metų ir 2011-ųjų pasaulio čempionas.

Profesionaliame bokse ukrainietis laimėjo 14 kovų, iš kurių dešimt baigėsi nokautais. Nutrūko jo 12 nepralaimėtų kovų serija.

Tuo tarpu T.Lopezas laimėjo profesionaliame bokse visas 16 kovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.