EUROLYGA 2023

Pasiūlymas iš Floridos: JAV valstija gali surengti atidėtą Tokijo olimpiadą

Floridos valdžia pasiūlė Tarptautiniam olimpiniam komitetui (IOC) perkelti dėl koronaviruso pandemijos atidėtas vasaros olimpines žaidynes iš Japonijos sostinės į šią JAV valstiją. Apie tai antradienį pranešė amerikiečių žiniasklaida.

Tokijo žaidynes siūloma perkelti į Floridos valstiją.<br> AP/Scanpix nuotr.
Tokijo žaidynes siūloma perkelti į Floridos valstiją.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2021, 2:09 PM, atnaujinta Jan 26, 2021, 3:21 PM

„Rašau jums, norėdamas paraginti jus išnagrinėti galimybę 2021 metų Olimpines žaidynes perkelti iš Japonijos Tokijo į Jungtines Valstijas, o tiksliau – į Floridą“, – nurodoma valstijos Finansinių paslaugų departamento vadovo Jimmy Patroniso laiške IOC vadovui Thomui Bachui.

Jis atkreipė dėmesį į žiniasklaidos pranešimus, kad japonų valdžia „privačiai“ reiškia susirūpinimą, kad žaidynes gali tekti atidėti dėl besitęsiančios koronaviruso pandemijos.

J.Patronisas pridūrė, jog Florida turi tokiam dideliam renginiui reikalingą infrastruktūrą – išvystytą transporto sistemą ir sporto objektus. Jis taip pat pabrėžė, kad šioje valstijoje net pandemijos metu leidžiama rengti sporto renginius.

Praėjusią savaitę Japonijos vyriausybės generalinio sekretoriaus pavaduotojas Manabu Sakai paneigė žiniasklaidos pranešimus, jog kabinetas nusprendė Tokijo olimpines žaidynes atidėti iki 2032 metų.

Anksčiau šį mėnesį britų laikraštis „The Times“, remdamasis aukšto rango Japonijos valdančiosios koalicijos nariu, pranešė, kad valdžia priėjo bendros nuomonės, kad 2020-ųjų žaidynės yra pasmerktos ir kad būtina rasti būdą surengti jas 2032 metais.

Anksčiau IOC prezidentas pareiškė, kad Olimpiada turi įvykti, kaip ir planuojama, šių metų vasarą.

„Šiuo metu neturime kokių nors priežasčių manyti, kad Tokijo olimpinės žaidynės neprasidės liepos 23 dieną Tokijo olimpiniame stadione“, – sakė Th.Bachas.

Tokijo olimpinės žaidynės turėjo vykti 2020 metais nuo liepos 23 iki rugpjūčio 8 dienos, tačiau dėl koronaviruso pandemijos buvo atidėtos iki 2021-ųjų.

Dabar planuojama, kad olimpiada vyks nuo liepos 23 iki rugpjūčio 8 dienos, o paralimpinės žaidynės – nuo rugpjūčio 24 iki rugsėjo 5 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.