EUROLYGA 2023

Geriausia šalies rankininke išrinkta K. Sparnauskaitė: „Iš pradžių žaidimas man visai nepatiko“

Garliavos (Kauno r.) klubo „Cascada-HC Garliava SM“ rankininkė 21 metų Karolina Sparnauskaitė triumfavo Lietuvos rankinio federacijos (LRF) surengtuose 2020 metų geriausių rankininkų rinkimuose – mergina išrinkta geriausia rankininke.

K.Sparnauskaitė sėkmingai derina rankinį ir asmeninio trenerio darbą.<br>M.Norvaišos nuotr.
K.Sparnauskaitė sėkmingai derina rankinį ir asmeninio trenerio darbą.<br>M.Norvaišos nuotr.
K.Sparnauskaitė sėkmingai derina rankinį ir asmeninio trenerio darbą.<br>LRF nuotr.
K.Sparnauskaitė sėkmingai derina rankinį ir asmeninio trenerio darbą.<br>LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 7, 2021, 1:40 PM

Galutinį rezultatą lėmė internetinio balsavimo, specialios ekspertų komisijos ir šalies klubų atstovų balsai lygiomis dalimis.

Moterų rinkimuose triumfavusi Garliavos klubo „Cascada-HC Garliava SM“ rankininkė K.Sparnauskaitė sulaukė gausiausio palaikymo internetiniame balsavime ir tarp ekspertų.

Nors klubų atstovai išreiškė palaikymą Vilniaus „Eglei“ atstovaujančiai Ritai Repečkaitei, ji surinko mažiau ekspertų bei rankinio gerbėjų balsų ir liko antra.

Nedaug nuo lyderių atsiliko ir Kauno „ACME-Žalgirio“ lyderė, Lietuvos sporto universiteto (LSU) Treniravimo mokslo katedros lektorė dr. Audinga Kniubaitė, kuri tokio pripažinimo jau buvo sulaukusi prieš dvejus metus.

„Cascada-HC Garliava SM“ klubui šiuo metu priklauso LRF taurė ir supertaurė, o K.Sparnauskaitė žymiai prisideda prie komandos sėkmės.

Ji yra viena komandos lyderių, praėjusį sezoną buvo renkama ir geriausia mėnesio žaidėja.

Lietuvos pirmenybėse šį sezoną atsitraukusi žaidėja K.Sparnauskaitė vidutiniškai pelnė net po 8 įvarčius.

Šiuo metu kaunietė – LSU Treniravimo sistemų studijų programos trečio kurso studentė, siekianti gauti sveikatingumo ir asmeninio trenerio diplomą.

„Su Karolina susipažinome beveik prieš dešimtmetį ir iškart išryškėjo jos savybės, padedančios sporte siekti aukštumų. Karolina visada siekia užsibrėžtų tikslų, kovodama atiduoda visas jėgas ir širdį. Kasmet puikiai matyti, kaip ji stiebiasi aukštyn.

Rankininkė tikrai nėra pasiekusi savo galimybių ribos, ji gali ir turi tobulėti. Vienas artimiausių sportininkės tikslų galėtų būti pakvietimas į Lietuvos moterų rankinio rinktinę“, - sakė moterų rankinio komandos „Cascada-HC Garliava SM“ vyriausioji trenerė Rita Urnikienė.

– Ar įvertinimas geriausių rankininkų rinkimuose tapo didele staigmena? – „Laikinoji sostinė“ pasiteiravo K.Sparnauskaitės.

– Tokiuose rinkimuose dalyvavau pirmą kartą ir laimėjimas tikrai buvo labai netikėtas.

– Galima sakyti, kad praėjęs sezonas buvo sėkmingiausias karjeroje?

– Tiek man, tiek komandai sezonas buvo geras, tapau viena komandos lyderių.

– Kokį kelią teko nueiti iki tokio pasiekimo?

– Rankinį pradėjau žaisti būdama maždaug dešimties metų. Kartą visiškai atsitiktinai išvažiavau su komanda į užsienį, stebėjau rungtynes.

Man žaidimas visai nepatiko – jis pasirodė labai šiurkštus, jame daug kontaktinės kovos. Maniau, kad niekada nežaisiu rankinio.

Vėliau vėl visiškai netikėtai susitikau su Garliavos komandos trenere, kuri pasiūlė važiuoti į stovyklą. Tėvams reikėjo nemažai pastangų įkalbėti važiuoti. (Juokiasi.)

Stovykloje sužaidžiau kelerias rungtynes, visai neblogai sekėsi ir tuomet jau pradėjau rimtai lankyti treniruotes.

– Kokios „Cascada-HC Garliava SM“ komandos galimybės šį sezoną, ar ji pajėgi įveikti vieną pagrindinių varžovų – Kauno „Žalgirį-ACME“?

– Komanda tikrai atrodo pajėgi, kaip ir praėjusį sezoną. Jau šį savaitgalį kovosime dėl LRF taurės, o vėliau bandysime apginti ir čempionių titulą.

Su „Žalgiriu-ACME“ išties rimtai kovojame daugelį metų iš eilės, tai tikrai gera komanda.

Galbūt Kauno komanda turi daugiau patirties, nes joje yra vyresnių rankininkių. Vis dėlto neabejoju – mes galime jas nugalėti.

– Ar „Žalgirio-ACME“ treneriai siūlė prisijungti prie šios komandos?

– Teko kalbėti, viliojo, bet nusprendžiau likti Garliavos klube, nors pati esu kaunietė.

– O kokios mintys apie savo ateitį?

– Nors turėjau pasiūlymų išbandyti jėgas užsienio klubuose, kol kas apie tokią galimybę negalvojau. Turiu darbą pagal specialybę, kuris man patinka.

Liko pusantrų metų mokytis universitete, noriu baigti mokslus, o tuomet jau spręsiu, kaip elgtis. Galbūt norėsiu patirti, kaip gyvena pajėgesni klubai.

– Kam dabar skiriate daugiau dėmesio – darbui ar sportui?

– Turbūt apylygiai. Kalbant apie perspektyvas sporte mažiau aiškumo, nes viena trauma gali sugriauti visus planus.

Dabar viename sporto klube dirbu asmenine trenere ir noriu tobulėti šioje srityje.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.