EUROLYGA 2023

Danas Rapšys Europos čempionate ir toliau galingas: kovos dėl antrojo savo medalio

Europos plaukimo čempionate Vengrijos sostinėje lietuvis Danas Rapšys tikrai kovos jau dėl savo antrojo pirmenybių medalio. Panevėžietis ketvirtadienio vakarą plaukė 200 metrų laisvuoju stiliumi pusfinalyje ir varžovams nepaliko jokių šansų – mūsų olimpietis šioje distancijoje buvo pirmas bei parodė rezultatą 1 min. 46.19 sek. Lietuvis visą nuotolį buvo priekyje ir finiše atlaikė varžovų spaudimą.

Danas Rapšys<br>AFP/Scanpix.com
Danas Rapšys<br>AFP/Scanpix.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 20, 2021, 7:42 PM, atnaujinta May 20, 2021, 8:01 PM

Antras šioje grupėje buvo švedas Robertas Hansonas ir trečias – vengras Kristofas Milakas.

Kitame pusfinalyje nesulaikomas buvo ir pirmąją vietą iškovojo rusas Martinas Maliutinas. Galutinėje įskaitoje į finalą D.Rapšys pateko ketvirtuoju rezultatu.

Jį aplenkė trys sportininkai iš antrojo pusfinalio plaukimo: M.Maliutinas (1 min. 45.60 sek.) bei du britai – Duncanas Scottas (1 min. 46.15 sek.) ir Thomas Deanas (1 min. 46.17 sek.).

Tai jau antrasis D.Rapšio finalas – prieš tai jis 400 metrų laisvuoju stiliumi nuotolyje iškovojo bronzą.

Devyniolikmetė Kotryna Teterevkova taip pat siekė prasibrauti į 200 metrų krūtine finalą, bet varžovės buvo galingos ir pusfinalyje mūsų sportininkė buvo penkta, parodžiusi laiką 2 min. 25.98 sek. Lietuvos atstovė liko už finalo borto – galutinėje įskaitoje liko vienuolikta.

Ryte D.Rapšys be problemų įveikė atranką. Plaukimą jis baigė per 1 min. 46.85 sek. bei užėmė antrą vietą bendroje įskaitoje.

D.Rapšiui 200 m plaukimas laisvuoju stiliumi pastaruoju metu yra pagrindinė rungtis. Praėjusiame Europos čempionate ilgame baseine lietuvis šioje rungtyje iškovojo sidabrą, nusileisdamas tik britui Duncanui Scottui.

Tuo tarpu K.Teterevkova ryte atrankoje finišavo per 2 min. 27.06 sek. ir užėmė 13-ą vietą, o įvertinus šalims taikomas kvotas, pakilo į 12-ą poziciją.

Jaunoji lietuvė buvo visai netoli karjeros rekordo (2:26.97). Olimpinis „A“ normatyvas šioje rungtyje siekia 2 min. 25.52 sek.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: rugsėjį startuos dronų valdymo kursai