EUROLYGA 2023

Paralimpietis plaukikas E. Matakas nesitikėjo, kad iškovos net tris aukso medalius

Lietuvos paralimpietis Edgaras Matakas trečią kartą tapo Portugalijoje vykusio Europos žmonių, turinčių negalią, plaukimo čempionu. Regėjimo negalią turinčiam 22-ejų kauniečiui nebuvo lygių S11 klasės 100 metrų plaukimo laisvuoju stiliumi rungtyje.

E.Matakui Portugalijoje pavyko aplenkti varžovus net trijose distancijose.<br>Paralympics.lt nuotr.
E.Matakui Portugalijoje pavyko aplenkti varžovus net trijose distancijose.<br>Paralympics.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2021, 2:14 PM

Ramūno Leono treniruojamas sportininkas namo grįžo net su trimis aukso medaliais.

E.Matakas savo varžovus Funšalio baseine turėjo gerokai įbauginti jau atrankoje, kai uraganiniu greičiu įveikė distanciją ir užfiksavo asmeninį bei Lietuvos žmonių, trinčių negalią, rekordą – 59.73 sek.

Artimiausią varžovą iš Ispanijos Elvirą Canterą lietuvis aplenkė daugiau nei dviem sekundėmis ir laimėjo atranką.

Finale E.Matakas rodė dar didesnį tempą ir antrą kartą per dieną pagerino asmeninį savo rekordą – 58.83 sek. Nė vienas varžovas neprilygo lietuviui, kuris iškovojo aukso apdovanojimą.

Sidabras atiteko ukrainiečiui Mychailo Serbinui (1:00.19 sek.), o bronza pasipuošė lenkas Vojciechas Makovskis (1:00.77 sek.).

Kauniečiui tai buvo trečias aukso apdovanojimas šiame Europos čempionate.

Pirmąją varžybų dieną jis buvo greičiausias 50 metrų laisvuoju stiliumi rungtyje ir rimtai kėsinosi į Europos rekordą. Po poros dienų E.Matakas visus varžovus paliko už nugaros plaukdamas 100 metrų krūtine.

„Važiuodamas čia tikrai nesitikėjau trijų aukso medalių. Tikslas buvo pagerinti asmeninius rezultatus ir priartėti prie paralimpinių žaidynių. Jau pirmieji du aukso medaliai buvo kažkas neįtikėtina.

Bet kai per atranką pirmą kartą nuplaukiau greičiau kai per minutę, norai didėjo, negalėjau praleisti tokios progos laimėti Lietuvai dar vieną aukso medalį“, – dalijosi įspūdžiais E.Matakas.

Plaukiko trofėjų kolekcijoje yra ir pasaulio čempionato auksas 2017 metais iškovotas Meksikoje plaukiant 50 metrų laisvuoju stiliumi bei bronza 100 metrų laisvuoju stiliumi distancijoje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.