EUROLYGA 2023

Lietuvos stalo teniso rinktinės išvyko į Europos asmeninį čempionatą

2021 metų birželio 22 dieną prasideda 2020 metų Europos asmeninis stalo teniso čempionatas, turėjęs vykti 2020 metų rugsėjo mėnesį, bet dėl COVID-19 pandemijos buvo perkeltas į šiuos metus.

K.Riliškytė.<br>Stalo teniso asociacijos nuotr.
K.Riliškytė.<br>Stalo teniso asociacijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2021, 9:42 AM

Visos rinktinės į čempionatą turėjo atvykti anksčiau dėl privalomų prieš 72 val. atliekamų testų. Europos čempionate Lietuvai atstovauja moterų ir vyrų rinktinės. Dideliam mūsų apgailestavimui nepavyko šiame čempionate užregistruoti mūsų pajėgiausios žaidėjos Rūtos Paškauskienės poros mišrių dvejetų rungtyje su jos partneriu serbu A.Karakaševičiumi.

Ši pora yra tapusi Europos čempionais ir prizininkais, taip pat jie ir 2018 metų Europos čempionato prizininkai. Šiais metais buvęs Rūtos partneris nusprendė dalyvauti su savo šalies sportininke ir dar pakovoti dėl galimybės patekti į OŽ Tokijuje. Linkime jam sėkmės!

Nacionalinei moterų rinktinei atstovaus sesutės Kornelija ir Emilija Riliškytės. Kornelijai tai jau ne pirmas suaugusių Europos čempionatas, ji taip pat dalyvavo pasaulio čempionate, ir olimpinės atrankos kvalifikacinėse varžybose, o Emilija pirmą kartą dalyvaus tokio aukšto lygio varžybose. Šitos varžybos sesutėms – tai puikus pasirengimo startas kitą mėnesį vykstančiam Europos jaunių čempionatui Kroatijoje.

Nacionalinei vyrų rinktinei atstovaus šių metų Lietuvos čempionas Kęstutis Žeimys, penkis kartus Lietuvos čempionas Alfredas Udra, šių metų Lietuvos čempionato prizininkas Matas Vilkas. Vyrų rinktinės sudėtyje šiais metais nematome Medardo Stankevičiaus, kuris dėl sveikatos problemų praleido svarbius šių metų startus, ir Tomo Mikučio, kuris pagal rinktinių kriterijų įskaitinius taškus yra rinktinės pirmas numeris, bet dėl traumos atsisakė vykti į asmeninį čempionatą.

Visi sportininkai dalyvaus asmeninėse, vyrų, moterų ir mišrių dvejetų rungtyse. Asmenines kovas pradės nuo grupės susitikimų, kuriose sportininkai paskirstyti po 4, iš kurių ir po 2 sportininkus pateks į finalinį etapą, kuriame prisidės 32 paskirstyti žaidėjai ir toliau bus sudarytas 64-as, kuriame bus žaidžiama jau vieno minuso sistema.

 

Kornelijos Riliškytės 5 pogrupis, Emilijos Riliškytės 17, Alfredo Udros 8, Mato Vilko 22 ir Kęstučio Žeimio 24 pogrupis.

Kartu su sportininkais į Europos asmeninį čempionatą išvyko vyrų rinktinės treneris Artūras Orlovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?