EUROLYGA 2023

Koronavirusas įžengė į olimpinį kaimelį

Jau mažai stebina faktai, kad Japonijoje atsiranda susirgusieji COVID-19 sportininkai ir rinktinių nariai už Tokijo olimpinių objektų ribų. Tačiau šeštadienį gerai informuoti šaltiniai patikino, kad likus savaitei iki olimpiados pradžios jau užfiksuotas koronaviruso susirgimas pačiame olimpiniame kaimelyje.

 Tokijo olimpiniame kaimelyje fiksuotas koronavirusas.<br> ITAR-TASS/Scanoix.com nuotr.
 Tokijo olimpiniame kaimelyje fiksuotas koronavirusas.<br> ITAR-TASS/Scanoix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 17, 2021, 7:47 AM, atnaujinta Jul 17, 2021, 10:05 AM

Tai pranešė NHK kanalas, remdamasis šaltiniais Tarptautiniame olimpiniame komitete.

Pagal nuostatas, nedeklaruojama, kokios šalies. lyties ir amžiaus sportininkas susirgo COVID-19.

Kur kas anksčiau skelbta, kad į Japonija atvykus delegacijoms, tačiau joms įsikūrus ne Tokijuje, o kituose šalies miestuose, COVID-19 testai buvo teigiami Ugandos, Serbijos, Rusijos, Nigerijos bei Brazilijos atstovams.

„Esant dabartinei padėčiai, turime manyti, jog įmanoma, kad bus teigiamų atvejų“, – sakė olimpiados organizacinio komiteto generalinis direktorius Toshiro Muto.

Užsikrėtęs asmuo buvo apibūdintas kaip „su žaidynėmis susijęs darbuotojas“, ne Japonijos gyventojas. Pareigūnai sakė, kad šiam asmeniui bus taikomas 14 dienų karantinas.

Prie Tokijo įlankos įrengtame Olimpiniame kaimelyje per žaidynes gyvens apie 11 tūkst. sportininkų, taip pat tūkstančiai kitų darbuotojų.

Skaičiuojama, kad susirgo jau mažiausiai 15 žmonių, susijusių su Tokijo olimpinių žaidynių organizavimu. Apie tai šeštadienį pranešė olimpinių žaidynių organizacinis komitetas, informuoja TASS.

COVID-19 apsikrėtė du žurnalistai, septyni žmonės, dirbantys olimpiniuose objektuose, ir šeši, susiję su varžybų vykdymu. 

Viename Japonijos viešbutyje, kuriame yra apgyvendinti Brazilijos dziudo olimpinės komandos sportininkai, mažiausiai aštuoniems darbuotojams nustatyta koronaviruso infekcija.

Sveikatos apsaugos ir sporto pareigūnai į vakarus nuo Tokijo esančiame Hamamacu mieste nurodė, kad prieš praeitą šeštadienį atvykstant apie 30 narių turinčiai dziudo delegacijai viešbutyje buvo atlikti tikrinimai dėl COVID-19.

Kaip pranešama, nė vienas iš užsikrėtusių asmenų su sportininkais kontakto neturėjo.

Tokijuje ruošiamasi surengti beprecedentes vasaros olimpines žaidynes, vyksiančias daugiausiai be žiūrovų, atletams, pareigūnams ir žurnalistams taikant griežtas epidemijos prevencijos taisykles.

Su dziudo komandos nariais „dirba tik turintys neigiamo testo patvirtinimus“, naujienų agentūrai AFP sakė Hamamacu miesto sporto pareigūnas Yoshinobu Sawada.

Koronaviruso infekcija taip pat buvo nustatyta vienam iš užsikrėtusių viešbučio darbuotojų šeimos nariui, pridūrė Hamamacu pareigūnai.

Tokijuje šiuo metu galioja ekstremalioji epidemiologinė padėtis, virusui sparčiai plintant. Penktadienį mieste buvo nustatyti 1 249 nauji COVID-19 atvejai – daugiausiai nuo sausio.

Keliose teritorijose aplink sostinę taikomos švelnesnės COVID-19 prevencijos priemonės.

Olimpinių žaidynių dalyviai privalės laikytis griežtos tvarkos ir bus daugiausiai atskirti nuo Japonijos gyventojų.

Be to, vienas Rusijos septynetų regbio komandos darbuotojas buvo hospitalizuotas, nustačius jam koronavirusinę infekciją, AFP sakė šiuo sportininkus priėmusio Japonijos vakarinio Munakatos miesto pareigūnas.

Ši komanda, sudaryta iš 16 sportininkų ir dešimties darbuotojų, atskrido į Tokijo oro uostą liepos 10 dieną. Pasak šaltinio, nuo to laiko jie neturėjo jokių glaudžių kontaktų su vietos pareigūnais ar gyventojais.

Kiti komandos nariai šiuo metu atlieka karantiną savo apgyvendinimo vietoje, bet jeigu jų COVID-19 testai ketvirtadienį bus neigiami, sportininkai galės tęsti treniruotes jau penktadienį, pridūrė AFP pašnekovas.

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) trečiadienį pranešė, kad iš daugiau kaip 8 tūkst. žmonių, atvykusių į žaidynes liepos 1–13 dienomis, tik trims buvo nustatyta COVID-19. Šie asmenys buvo izoliuoti.

TOKS vadovas Thomas Bachas taip pat pažadėjo „nesukelti jokios rizikos“ Japonijai vykstant žaidynėms, prasidėsiančioms liepos 23 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.