EUROLYGA 2023

Pietų afrikiečiai į Olimpinį kaimelį įnešė COVID-19 – baiminamasi masinio židinio tarp olimpiečių

Likus mažiau nei savaitei iki Tokijo olimpiados atidarymo, žaidynių kaimelyje dviems futbolininkams ir vaizdo analitikui iš Pietų Afrikos nustatytas koronavirusas, nuogąstaujama dėl infekcijos židinio, sekmadienį pranešė pareigūnai.

 Testuojant išaiškėjo, kad Pietų Afrikos du futbolininkai ir administracijos atstovas serga COVID-19.<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
 Testuojant išaiškėjo, kad Pietų Afrikos du futbolininkai ir administracijos atstovas serga COVID-19.<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 18, 2021, 7:43 PM

Šie atvejai dar labiau aptemdė ir taip niūrią 2020 metų olimpiados atmosferą. Prieš metus atidėtos žaidynės pagaliau oficialiai prasidės penktadienį, tačiau didžioji Japonijos visuomenės dalis ir toliau joms nepritaria.

Pietų Afrikos olimpinė delegacija pranešė, kad futbolininkai Thabiso Monyane ir Kamohelo Mahlatsi bei analitikas Mario Masha izoliavosi.

„Kasdien nuo atvykimo visi delegacijos nariai testuojami olimpiniame kaimelyje ir laikosi visų privalomų priemonių,“ – sakoma pranešime.

„Teigiamų rezultatų laikas rodo, kad PGR tyrimas šiems asmenims buvo atliktas infekcijos inkubaciniu laikotarpiu, todėl rezultatai galėjo būti neigiami Pietų Afrikoje, o Japonijoje – teigiami“, – sakė delegacijos vyriausioji medicinos pareigūnė Phatho Zondi.

Pietų Afrikos septynetų regbio treneriui Neilui Powellui taip pat nustatytas COVID-19, jis izoliavosi Japonijos mieste, kuriame treniruojasi jo komanda.

Žaidynių organizatoriai anksčiau pranešė, kad du sportininkai ir jiems padedančio personalo narys tapo pirmaisiais olimpinio kaimelio gyventojais, kuriems patvirtintas koronavirusas, tačiau daugiau informacijos nepateikė.

Iki šiol fiksuoti 55 koronaviruso atvejai, susiję su olimpinėmis žaidynėmis, tarp jų – keturi sportininkai.

Prasidėjus žaidynėms, olimpiniame kaimelyje, kurį sudaro gyvenamosios ir maitinimo zonos Tokijuje, gyvens apie 6 700 sportininkų ir pareigūnų.

Siekiant išvengti užsikrėtimų, žaidynės daugiausia vyks už uždarų durų. Japonijos sostinėje galioja dėl pandemijos įvesta nepaprastoji padėtis, pastaruoju metu daugėja naujų atvejų.

Olimpiados pareigūnai iš visų jėgų stengiasi įtikinti, kad žaidynės nekelia didelės rizikos sveikatai – laikomasi griežtų saugumo priemonių, o sportininkai kasdien tikrinami.

Olimpinių žaidynių vykdantysis direktorius Christophe'as Dubi sekmadienį teigė, kad infekcijos plitimo rizika yra „minimali“.

„Galime užtikrinti, kad užkrato perdavimas tarp įvairių grupių yra beveik neįmanomas“, – sakė jis.

Vis dėlto olimpiniame kaimelyje nustatyti atvejai neramina Tokijo gyventojus.

„Maniau, kad olimpinis kaimelis bus saugesnis, todėl stebiuosi, kad virusas iš viso ten pateko, – naujienų agentūrai AFP sakė kosmetikos kompanijos darbuotoja 23 metų Riyoka Kasahara. – Mano manymu, tai pavojinga.“

Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) nariui iš Pietų Korėjos Ryu Seung-min koronavirusas buvo nustatytas atvykus į Japoniją, jis izoliavosi, pranešė TOK atstovas.

Šeštadienį TOK prezidentas Thomas Bachas paragino sporto aistruolius Japonijoje parodyti palaikymą žaidynėms. Jis sakė, kad „labai gerai žino“, kaip skeptiškai žiūrima į renginį.

Atvykę sportininkai susiduria su griežtais ribojimais. Jie kasdien testuojami, privalo laikytis saugaus atstumo, negali palikti olimpinio „burbulo“ ir turi išvykti iš Japonijos per dvi paras pasibaigus jų rungties varžyboms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.