EUROLYGA 2023

Japonai žino – ir vėl Olimpiniame kaimelyje vyko išgertuvės, žada rimtų problemų vakarėlio dalyviams

Tokijo olimpinių žaidynių generalinis direktorius Toshiro Muto šeštadienio vakarą pareiškė, kad jo vadovaujama organizacija imsis „visų tinkamų veiksmų“, prieš alkoholį vartojusius olimpiniame kaimelyje sportininkus. Jie gali būti ir išprašyti iš žaidynių, tačiau viskas priklausys nuo tyrimo išvadų.

Olimpiniame kaimelyje – linksmybės.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Olimpiniame kaimelyje – linksmybės.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-08-01 10:46, atnaujinta 2021-08-01 11:48

Teigiama, kad Olimpiniame kaimelyje ne vienas atletas vakaroja turėdamas alkoholio ir dabar planuojama net skirti drausmines nuobaudas už pasirodymą kaimelyje išgėrus ar su alkoholio taure.

„Tokyo 2020“ generalinis direktorius T.Muto patvirtino, kad keli sportininkai ir neįvardytos delegacijos nariai šeštadienį buvo pastebėti vartoję alkoholį kaimelyje esančiame parke.

Šiuo metu vyksta šio incidento tyrimas, o T.Muto patikino, kad žaidynių rengėjai yra pasirengę imtis veiksmų, jei bus nustatyta, kad sportininkai ir delegacijų nariai pažeidė COVID-19 taisykles.

„Liepos 31 dienos naktį daug sportininkų ir delegacijos narių buvo parke kaime, jie gėrė alkoholį ir mes žinome šį faktą, – sakė T,Muto. – Šiuo metu mes tiriame situaciją ir, remdamiesi rezultatais, imsimės atitinkamų veiksmų“.

Prieš prasidedant žaidynėms, Tokijo olimpiados organizacinis komitetas nustatė tvarką, kad sportininkai gali atsinešti į kaimelį alkoholinių gėrimų, tačiau dėl COVID-19 taisyklių jie turi būti vartojami tik sportininkų kambariuose, o ne viešose kaimelio vietose. Prašyta, kad alkoholį sportininkai vartotų vieni kambaryje, be kitų atletų.

Nors pradžioje buvo svarstyta ir Olimpiniame kaimelyje pardavinėti alkoholį, galiausiai šios idėjos buvo atsisakyta.

Sportininkai ir visi delegacijų nariai buvo įspėti laikytis taisyklių, kurios yra išdėstytos pateiktos ir po susipažinimo pasirašytos atletų. Taisyklėse taip pat minima, kad už jų nesilaikymą gresia pašalinimas iš olimpiados.

Olimpiniame kaimelyje per žaidynes, kurios vyks iki rugpjūčio 8 d., gyvens pasikeisdami iš viso 18 000 sportininkų ir pareigūnų. Olimpinį kaimelį sudaro 21 gyvenamasis pastatas ir 3800 butų, kurie paversti sportininkų kambariais.

Olimpiados pradžioje kilo nemenkas skandalas, kai buvo paviešintos nuotraukos, kuriose po pirmojo krepšinio turnyro mačo viename kambaryje su alkoholiu bei kaljanu ilsėjosi beveik visa Slovėnijos krepšinio rinktinė. Ten kortomis žaidė ir garsusis slovėnų krepšininkas jaunasis Luka Dončičius.

Tai paviešino ir į socialinius tinklus nuotraukas sudėjo kambaryje buvusi Ispanijos krepšinio rinktinės žaidėja.

Taip pat prieš dvi dienas iš kaimelio išprašyti du Sakartvelo imtynininkai.

27 metų Važa Margvelašvilis ir 29 metų Laša Šavdatuašvilis išėjo už komplekso ribų, kad susitiktų su „vienu iš savo gerų pažįstamų“, gyvenančiu Japonijoje, pranešė prisistatyti atsisakęs Sakartvelo NOK pareigūnas.

„Jiems paliekant kaimelio ribas, niekas jų nesustabdė prie išėjimo. Taigi, jie pagalvojo, kad jiems leidžiama išeiti į lauką“, – naujienų agentūrai AFP sakė pareigūnas.

„Jie tiesiog norėjo šiek tiek pabūti lauke, atsipalaiduoti po sunkios varžybų dienos, po sunkaus karantino laikotarpio“, – pridūrė jis.

Abu atletai šią savaitę pralaimėjo japonų dziudo meistrams ir neteko galimybės iškovoti auksą.

Anot Sakartvelo NOK pareigūno, judviejų akreditacija buvo panaikinta penktadienį, bet sportininkai išvyko namo iš Japonijos tik šeštadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.