EUROLYGA 2023

„US Open“ finale laukia lyderių akistata

Iš penktadienio į šeštadienį buvo sužaistos abi „US Open“ pusfinalio varžybos. Turnyro favoritas Novakas Džokovičius(ATP-1) dėl savo kelialiapio turėjo gerokai paplušėti.

 Novakas Džokovičius.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Novakas Džokovičius.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 11, 2021, 9:18 AM

Vienu geriausių visų laikų planetos tenisininku laikomas N.Džokovičius pusfinalyje susidūrė su galingu pasipriešinimu. Ketvirtoji pasaulio raketė Alexanderis Zverevas su serbu kovėsi 3 val. ir 38 min.

Galiausiai po nuožmios 5 setų kovos N.Džokovičius išplėšė pergalę 4:6, 6:2, 6:2, 4:6, 6:2.

Serbas pretenduoja į kalendorinį „Grand Slam“. Kitaip tariant N.Džokovičius gali laimėti visus didžiojo kirčio turnyrus – „Australian Open“, „French Open, „Wimbledon“ ir „US Open“. Paskutinį kartą tai pavyko padaryti legendiniam austalų tenisininkui Rodui Laveriui dar 1969-aisias metais.

Kitame pusfinalyje susitiko Daniilas Medvedevas(ATP-2) ir Felixas Augeris-Allassimas(ATP-15).

Čia, per kiek daugiau nei 2 valandas be problemų 6:4, 7:5, 6:2 savo pranašumą įrodė D.Medvedevas.

Triumfas šiame turnyre garantuotų serbui ir visų laikų daugiausiai Didžiojo kirčio titulų laimėjusio tenisininko vardą. Šiuo metu jis yra iškovojęs 20 „Grand Slam“, tiek pat kaip ir šveicaras Rogeris Federeris ir ispanas Rafaelis Nadalis. Dėl rekordinio 21-ojo N. Džokovičius kausis su rusu Daniilu Medvedevu (ATP-2)

N.Džokovičiaus pergalės atveju serbas taptų daugiausiai kartų Didžiojo kirčio titulų laimėjusiu tenisininku. Šiuo metu serbas, Rogeris Federeris ir Rafaelis Nadalis turi po 20 didžiojo kirčio titulų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.