EUROLYGA 2023

R. Berankis ir L. Grigelis per dvi dienas sugebėjo padovanoti Lietuvai pergalę Daviso taurėje: sumalė į miltus Graikiją

Sekmadienį Heraklione baigėsi Daviso taurės pasaulio grupės antrojo diviziono pirmojo rato mačas tarp Graikijos ir Lietuvos vyrų teniso rinktinių, o mūsų šalies atstovai jį laimėjo „sausu“ rezultatu 3:0.  Taškus lietuviams pelnė tik du geriausi mūsų šalies tenisininkai – Ričardas berankis ir Laurynas Grigelis. 

 Ričardas Berankis.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Ričardas Berankis.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2021, 10:39 AM, atnaujinta Jan 26, 2022, 10:41 AM

Antroji varžybų dieną prasidėjo ir baigėsi dvejetų maču. Pradžioje buvo planuota, kad prieš graikus varžysis jaunieji Vilius Gaubas ir Edas Butvilas, o Graikijai atstovaus Petros Tsitsipas ir Michailas Pervolarakis.

Tačiau rinktinių kapitonai sekmadienį pakeitė komandų sudėtis ir į kovą stojo Ričardas Berankis ir Lauryną Grigelis, o graikai nutarė siekti taško su garsiojo, trečiosios plantetos raketės Stefanos Tsitsipo jaunesniuoju broliu P.Tsitsipu ir Markosu Kaloveloniu.

Tokiu būdu lietuviai nutarė kuo greičiau užbaigti kovą ir netęsti akistatų iki penkių kovų.

Jau pirmame sete lietuviai išsiveržė į priekį 4:2 bei galingai jį užbaigė 6:2.

Antrame sete kova vyko aršiau: kiekviena pora laimėjo savo padavimus ir rezultatas įpusėjus kovai buvo 3:3.

Devintame  sete mūsų pora perėmė iniciatyvą ir iškovojo tašką varžovų padavime bei išsiveržė į priekį 5:4, o galiausiai po 1 val. 23 min. mūšio šventė pergalę 7:5.

Tad Lietuva įveikė Graikijos komandą sausu rezultatu 3:0.

Lietuviai užsitikrino vietą pereinamąjame Daviso taurės tunyro mače į pirmąjį divizioną.

„Esame labai laimingi, 3:0 mūsų naudai. Aišku, pagrindinis graikų žaidėjas Stefanos Tsitsipas nežaidė, bet toks jau tas sportas.

Kaip bebūtų, šiai dienai mes esame stipresni. Dvejetų susitikimas mums klojosi tikrai gerai, neturėjome jokių nesklandumų, ypač pirmame sete.

Antrame sete varžovai ėmė geriau servuoti, bet mes išlaikėme padavimus ir išlaukėme savo galimybės“, – po mačo kalbėjo R. Berankis.

Jam antrino ir L. Grigelis. „Nuotaikos tikrai nuostabios, labai saldi pergalė. Tikrai nesitikėjome laimėti 3:0. Buvo sunkus savaitgalis, nes įtampos žaisti Daviso taurės mačus visuomet yra. Šiandien sužaidėme labai solidų dvejetą, šiam susitikimui labai daug dėmesio visą savaitę skyrėme treniruotėse“.

Šeštadienį pirmajame vienetų mače Lietuvos rinktinės lyderis 31-erių Ričardas Berankis (ATP-107) 6:1, 6:3 nugalėjo 21-erių graiką P.Tsitsipą (ATP-730), o vėliau 30-metis Laurynas Grigelis (ATP-540) daugiau kaip 3 val. mūšio 7:6 (8:6), 3:6, 7:5 iškovojo pergalę prieš 25-erių graiką Michailą Pervolarakį (ATP-484).

Jei būtų laimėję graikai, tuomet ketvirtoje akistatoje kovotų R. Berankis ir M. Pervolarakis, o lemiamą penktąjį susitikimą žaistų L. Grigelis ir P. Tsitsipas. Tačiau šio scenarijaus neprireikė.

Pasibaigus trečiai akistatai komandų kapitonai sprendė, ar tęsti varžybas toliau ir leisti pasireikšti jauniems žaidėjams. Įtakos galutiniam rezultatui tos kovos jau neturėjo.

Penktasis susitikimo tarp Graikijos ir Lietuvos rinktinių mačas žaidžiamas nebuvo, o ketvirtoje akistatoje susitiko Vilius Gaubas ir Aleksandros Skorilo. Graikas laimėjo mačą 6:4,6:4.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.