EUROLYGA 2023

NHL nutarė boikotuoti Pekino olimpines žaidynes

Nacionalinė ledo ritulio lyga (NHL) ir lygos žaidėjų asociacija (NHLPA) aptarė neleisti savo sportininkams dalyvauti Pekino olimpinėse žaidynėse. Apie tai savo twitter socialiniame tinkle pranešė žurnalistas Frankas Seravalli.

 NHL ledo ritulininkams bus uždrausta vykti į Pekino olimpiadą.<br>Scanpix.com nuotr.
 NHL ledo ritulininkams bus uždrausta vykti į Pekino olimpiadą.<br>Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2021, 11:10 AM, atnaujinta Dec 22, 2021, 12:03 PM

Abi organizacijos susitarė boikotuoti Pekino žiemos žaidynes, neleidžiant NHL ledo ritulininkams atstovauti savo šalių rinktinėms.

Tikimasi, kad artimiausiu metu NHL apie savo sprendimą praneš Tarptautiniam olimpiniam komitetui (IOC), o jau tuomet bus oficialiai paskelbtas atsisakymas dalyvauti olimpinių žaidynių ledo ritulio turnyre.

Žurnalistas net mano, kad toks NHL sprendimas bei įvykių posūkis gali lemti Pekino olimpiados nukėlimą iš 2022 metų į 2023-iuosius.

Gruodžio 20-ąją jau neoficialiai skelbta, kad NHL vadovybė atsisakė leisti lygos žaidėjus vykti į Pekino olimpines žaidynes, nes stipriausioje planetos ledo ritulio lygoje padaugėjo užsikrėtimo koronavirusu atvejų.

Spalį NHL komisaras Billas Daly taip pat pripažino, kad lyga gali uždrausti ledo ritulininkams dalyvauti olimpinėse žaidynėse. Funkcionierius kaip argumentą pateikė COVID-19 pandemiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.