EUROLYGA 2023

„Australian Open“ antroji diena: A. Murray’aus pergalė penkių setų trileryje, N. Kyrgioso šou ir nervus praradęs R. Berankio varžovas

Prestižiniame „Australian Open“ turnyre praūžė antroji diena. Buvusi pirmoji pasaulio teniso raketė, 34-еrių Andy Murray’us (ATP-113) 6:1, 3:6, 6:4, 6:7(5:7), 6:4 nugalėjo geriausią kartvelų tenisininką Nikolozą Basilashvilį (ATP-23).

 A. Murray’us triumfas penkių setų trileryje, N. Kyrgioso šou ir nervus praradęs R. Berankio varžovas<br> lrytas.lt montažas
 A. Murray’us triumfas penkių setų trileryje, N. Kyrgioso šou ir nervus praradęs R. Berankio varžovas<br> lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-18 14:26, atnaujinta 2022-01-18 14:39

Nors pirmąjį setą škotas laimėjo per 23 minutes, korte tenisininkams teko praleisti 3 val. 55 min.

Nugalėtojas paaiškėjo tik pačioje mačo pabaigoje. Penktajame sete rezultatui esant 5:4 A.Murray’us sugebėjo laimėti varžovo padavimų seriją ir švęsti pergalę.

Antrajame rate A.Murray’aus lauks japono Taru Danielo (ATP-120) iššūkis.

Pergalę antradienį šventė ir geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis (ATP-93). Lietuvis per 3 val. 43 min. 6:1, 3:6, 2:6, 6:3, 6:4 susitvarkė su ispanu Roberto Carballesu Baena (ATP-75).

Kai situacija nesiklostydavo pagal R.Carballeso Baena norus, ispanas priekaištus reikšdavo teisėjui, o R.Berankiui tekdavo tiesiog laukti, kol jo varžovas nurims ir tęs mačą.

Penktojo seto pabaigoje ispano frustracija pradėjo reikštis raketės braukimu per žemę ir noru ją sviesti, o galiausiai pasibaigus mačui R.Carballesas Baena pirmausiai nusprendė suskaldyti savo raketę ir tik tuomet pasveikinti Lietuvos tenisininką su pergale.

Sekančiame rate R.Berankis stos į dvikovą su šeštąja pasaulio rakete, rusu Aleksejumi Rublevu.

Kaip buvo ir tikėtąsi, šou buvo galima pamatyti Nicko Kyrgioso (ATP-115) mače. Australas per 1 val. 55 min. 6:4, 6:4, 6:3 įveikė britą Liamą Broady.

N.Kyrgiosas viso mačo metu bendravo su publika, pademonstravo sugebėjimus atmušti kamuoliukus smūgiuodamas sau tarp kojų bei kelis kartus varžovą nusprendė pagauti paduodamas kamuoliuką iš apačios, o vieną kartą tai padarė netgi smūgiuodamas sau tarp kojų.

Sirgaliai už tokį šeimininko žaidimą atsidėkojo ovacijomis, o antrajame sete įsismaginę sirgaliai rado būdą kaip australą ir panervuoti. Laimėjus šiam tašką fanai šaukdavo Cristiano Ronaldo išpopuliarintą „Siiiiii“. N.Kyrgiosas bandė pademonstruoti, jog jam tai nepatinka ir spyrė kamuoliuką į tribūnas, tačiau po to korte pasigirdo tik dar garsesnis „Siiiii“.

Sekančiame etape australas susitiks su antrąja pasaulio rakete – rusu Daniilu Medvedevu.

Bene didžiausia antradienio staigmena buvo užfiksuota moterų turnyre. Estė Kaia Kanepi (WTA-115) per 1 val. 22 min. 6:4, 6:3 įveikė 20-ąją pasaulio raketę, vokietę Angelique Kerber.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.