EUROLYGA 2023

Olimpinio sidabro po dopingo bylos netekęs kanojininkas J. Šuklinas jungiasi prie kitų buvusių sportininkų: taps liberalu

Buvęs kanojininkas Jevgenijus Šuklinas antradienį paskelbė apie naujas politines ambicijas. 36-erių visaginietis jungiasi prie Liberalų sąjūdžio.

J.Šuklinas buvo laimėjęs olimpinį sidabrą.<br>D.Umbraso nuotr.
J.Šuklinas buvo laimėjęs olimpinį sidabrą.<br>D.Umbraso nuotr.
J.Šuklinas buvo laimėjęs olimpinį sidabrą.<br>M.Kulbio nuotr.
J.Šuklinas buvo laimėjęs olimpinį sidabrą.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 25, 2022, 6:43 PM, atnaujinta Jan 25, 2022, 6:54 PM

Apie tai jis pranešė feisbuke, paskelbęs nuotrauką su Liberalų sąjūdžio vadove buvusia šachmatininke Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen ir buvusiu disko metiku Virgilijumi Alekna.

J.Šuklinas yra Visagino tarybos narys, turi savo verslą.

J.Šuklinas didžiausią savo karjeros pergalę buvo pasiekęs 2012 metais Londono olimpiadoje, kai iškovojo olimpinį sidabrą.

Tačiau po pakartotinio dopingo testų patikrinimo jis 2019 metais buvo priverstas medalį grąžinti.

Taip pat reikėjo grąžinti ir gautas premijas.

 

„2022 metus sau įsivardinau kaip rimtų sprendimų metus. Vienas iš tokių sprendimų – politinių krypčių. Politikoje aš jau beveik 7 metai, ir visus juos esu Visagino savivaldybės tarybos nariu. Kai prieš septynerius metus mūsų komanda tik pradėjo savo politinį kelią, neturėdami patirties šioje srityje, mes atsakingai nusprendėme pradėti politiškai nepriklausomą visuomeninį komitetą „Visaginas – tai mes“, kuris apjungė miesto gyventojus ne pagal politines pažiūras, o pagal svarbiausią kriterijų – meilę Visaginui. Nepriklausomas visuomeninis komitetas į savo sudėtį sujungė aktyvius ir savo miestui neabejingus visuomenės veikėjus.

Gavęs viešojo administravimo (viešojo valdymo ir politikos fakultetas) magistro laipsnį ir turėdamas 7 metų darbo miesto taryboje patirtį, galiu drąsiai pareikšti – atėjo ir mano laikas apsispręsti dėl politinių pažiūrų krypties. Visus šiuos metus aš labai daug bendravau su įvairių Lietuvos partijų atstovais, su kuriais diskutavome įvairiomis temomis, aktualiomis Lietuvai ir konkrečiai Visaginui, ginčijausi dėl priimtų Seimo sprendimų, stengiausi suprasti, kokios politinės ideologijos ir kryptys man labiausiai priimtinos.

Šiandien aš apsisprendžiau, kad gyvenime, o taip pat ir politikoje man labiausiai artima liberali ideologija, kuri remiasi tuo, kad žmogus turi valdyti save, kad pats nuspręstų savo ateitį, o taip pat laikyti teises ir laisves kiekvieno žmogaus aukščiausia vertybe. Šiandien aš visiškai apgalvotai pareiškiu, kad stoju į Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdį ir greitu metu Visagine bus reorganizuojamas šios partijos skyrius“, – pranešė J.Šuklinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.